Naslovna Borba protiv korupcije BIRN: Bez dalje provere donacija SNS-u

BIRN: Bez dalje provere donacija SNS-u

2 min read
0
596

Beograd, 15. novembar 2017. – Agencija za borbu protiv korupcije nema ovlašćenja da postupa po dopisu koji joj je uputilo tužilaštvo jer nema akreditovano osoblje za postupanje sa dokumentima koji imaju oznaku tajnosti, saznaje BIRN.

Već sedam meseci postupak protiv Srpske napredne stranke zbog mogućeg pranja novca prilikom finansiranja izborne kampanje 2014. godine, tapka u mestu jer zaposleni u Agenciji za borbu protiv korupcije koji su odgovorni za taj slučaj nemaju sertifikate za postupanje sa tajnim podacima.

Više javno tužilaštvo, koje vodi ovaj postupak, u odgovoru BIRN-u koji je potpisala Tatjana Sekulić obaveštava da se izveštaj još uvek nalazi u Agenciji na proveravama što nam je potvrđeno i u Agenciji gde kažu da su dopis tužilaštva primili još 19. aprila 2017.godine.

Na pitanje BIRN-a šta je do sada urađeno rečeno nam je da „dopis nosi oznaku Strogo poverljivo, a zaposleni odgovorni za rad na ovom predmetu još nisu dobili sertifikat“ te da zbog toga nisu u mogućnosti da odgovore na ovo pitanje.

Tekst Vladimira Kostića, u celosti, možete pročitati na sajtu BIRN-a.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Požarevac: Šta je kvalifikacija da neko bude u telu za praćenje primene LAP-a za borbu protiv korupcije?

Požarevac, 10. jul 2018. – Pred Višim sudom u Požarevcu nastavljen je parničn…