Naslovna Borba protiv korupcije BIRN: Đuro Đurović u sukobu interesa

BIRN: Đuro Đurović u sukobu interesa

2 min read
0
640

Beograd, 01. avgust 2017.  – Agencija za borbu protiv korupcije donela je rešenje kojim je direktoru Beogradske poslovne škole Đuri Đuroviću zbog sukoba interesa izrečena mera preporuke za razrešenje sa javne funkcije.

Postupajući na osnovu prijave Agencija je pokrenula postupak i 26. maja 2017. godine utvrdila da je Đurović po dva osnova prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Prvo, Đurović je prilikom izbora direktora škole kao član Saveta škole glasao za sebe, čime je doveo sebe u sukob interesa.

Nakon toga, Đurović je kao već izabrani direktor učestvovao u donošenju odluke o zaposlenju svoga sina Slobodana Đurovića na poziciju asistenta i time opet sebe doveo u sukob interesa.

Nakon utvrđenih nepravilnosti, Agencija je u skladu sa zakonskim mogućnostima izrekla javnu preporuku za razrešenje sa javne funkcije direktora Beogradske poslovne škole. Iako je ova preporuka doneta još u maju, Đurović je i dalje na funkciji.

Ceo tekst Aleksandra Đorđevića možete pročitati na portalu javno.rs.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

BIRODI: Netransparentnost i diskreciono odlučivanje doprinelo nedovoljnom integritetu procesa izbora članova LAF Požarevac

Beograd, 17. jun 2018. – Biro za društvena istraživanja (BIRODI) izradio je a…