Naslovna Društvo Chevening stipendije za akademsku 2017/18.

Chevening stipendije za akademsku 2017/18.

2 min read
0
859

London, 11. avgust 2017. – Konkurs za britanske Chevening stipendije, globalni program stipendiranja vlade Velike Britanije talentovanih osoba koje su prepoznate kao potencijalni budući lideri u brojnim oblastima rada, otvoren je za akademsku 2017/18. godinu.

Konkurs je otvoren do 7. novembra 2017. godine.

Program stipendiranja finansira Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije i partnerske organizacije, a dostupan je u oko 160 zemalja širom sveta.

Program je odlična prilika za mlade i ambiciozne ljude, koji poseduju diplomu univerziteta, i imaju odlično znanje engleskog jezika, a žele završiti postdiplomske studije u Velikoj Britaniji i odlučni su u nameri da se nakon toga vrate i rade u svojoj zemlji.

Chevening stipendije se obično dodeljuju za jednogodišnje master studije iz bilo koje oblasti na nekom od univerziteta u Velikoj Britaniji, a uključuju: mesečnu stipendiju, putovanje iz zemlje do odredišta, dolazak i višak prtljaga, tezu ili disertaciju i troškove vize i školarine.

Stipendiste direktno biraju Britanske ambasade širom sveta, ponekad u partnerstvu s drugim organizacijama koje sponzorišu  stipendije.

Cilj stipendija je pružanje podrške prioritetima spoljne politike Velike Britanije stvaranjem dugotrajne pozitivne veze s budućim liderima, uticajnim akterima i donosiocima odluka širom sveta.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Urednik KRIK-a dobio spor protiv Ištvana Kaića

Beograd, 17. jul 2018. –  Ištvan Kaić, saradnik Insituta za javnu politi…