Naslovna Borba protiv korupcije CINS: Još uvek bez odluke da li je Igor Mirović bio u sukobu interesa

CINS: Još uvek bez odluke da li je Igor Mirović bio u sukobu interesa

2 min read
0
552
Igor Mirović

Beograd, 05. oktobar 2017. – Iako je u februaru 2017. godine Agencija za borbu protiv korupcije počela da ispituje mogući sukob interesa predsednika Pokrajinske vlade Vojvodine, taj postupak do danas nije završen.

Sedam i po meseci nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije došla do informacija da postoji mogućnost da je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine, prekršio zakon, i pokrenula postupak, još nema nagoveštaja kada bi se mogao završiti.

Na pitanje saradnika Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) dokle se stiglo u ovom postupku, Agencija je odgovorila da on još nije završen i da se Igor Mirović nije ni izjasnio na obaveštenje o pokretanju postupka. Agencija je takođe rekla da je u toku prikupljanje dodatnih dokaza.

Nakon pobede Srpske napredne stranke na aprilskim izborima 2016. godine, potpredsednik stranke Igor Mirović je u junu te godine izabran za predsednika Pokrajinske vlade. Već u avgustu je potpisao rešenje kojim je njegov brat, Predrag Mirović, postavljen za člana Nadzornog odbora u Javnom vodoprivrednom preduzeću Vode Vojvodine.

Tekst Vladimira Kostića, u celosti, možete pročitati na portalu CINS-a.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Požarevac: Šta je kvalifikacija da neko bude u telu za praćenje primene LAP-a za borbu protiv korupcije?

Požarevac, 10. jul 2018. – Pred Višim sudom u Požarevcu nastavljen je parničn…