Naslovna Borba protiv korupcije CINS: Još uvek bez odluke da li je Igor Mirović bio u sukobu interesa

CINS: Još uvek bez odluke da li je Igor Mirović bio u sukobu interesa

2 min read
0
152

Beograd, 05. oktobar 2017. – Iako je u februaru 2017. godine Agencija za borbu protiv korupcije počela da ispituje mogući sukob interesa predsednika Pokrajinske vlade Vojvodine, taj postupak do danas nije završen.

Sedam i po meseci nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije došla do informacija da postoji mogućnost da je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine, prekršio zakon, i pokrenula postupak, još nema nagoveštaja kada bi se mogao završiti.

Na pitanje saradnika Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) dokle se stiglo u ovom postupku, Agencija je odgovorila da on još nije završen i da se Igor Mirović nije ni izjasnio na obaveštenje o pokretanju postupka. Agencija je takođe rekla da je u toku prikupljanje dodatnih dokaza.

Nakon pobede Srpske napredne stranke na aprilskim izborima 2016. godine, potpredsednik stranke Igor Mirović je u junu te godine izabran za predsednika Pokrajinske vlade. Već u avgustu je potpisao rešenje kojim je njegov brat, Predrag Mirović, postavljen za člana Nadzornog odbora u Javnom vodoprivrednom preduzeću Vode Vojvodine.

Tekst Vladimira Kostića, u celosti, možete pročitati na portalu CINS-a.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Polovina građana Srbije smatra da danas nije pametno govoriti ono što se misli

Beograd, 9. decembar 2017. – Direktor programa Biroa za društvena istraž…