Naslovna Politika Dojčinović tužio portal ”Antidot” i urednika Marka Matića

Dojčinović tužio portal ”Antidot” i urednika Marka Matića

2 min read
0
633

Beograd, 6. decembar 2017. – Urednik Mreže za istraživanje kriminala i korupcije KRIK Stevan Dojčinović tužio je portal "Antidot" i njegovog urednika Marka Matića zbog laži koje su o njemu iznete u nekoliko tekstova, kao i u Matićevim javnim nastupima, saopštio je KRIK.

U tekstovima objavljenim na portalu “Antidot”, kako se navodi, iznet je niz neistina o Dojčinoviću i finansiranju KRIK-a.

Objavljene su, između ostalog, neistine da je Dojčinović osnovao KRIK nelegalnim novcem, da redakcija KRIK-a radi "na crno" i vodi duple knjige.

Matić je u svom tekstu lagao da se u KRIK-ovim poslovnim knjigama ne spominje donacija od 20.000 dolara koju je KRIK dobio od međunarodne novinarske organizacije čiji je član Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

Dojčinović je uz tužbu dostavio sudu i dokaz da je donacija od OCCRP uplaćena na KRIK-ov račun, kao i da je prijavljena Poreskoj upravi.

Dojčinović je u tekstu lažno optužen i da je radio za pokojnog Mikija Rakića i Borisa Tadića, ali i za ljude iz tužilaštva i policije i to "za potrebe obračuna sa Crnom Gorom".

Tekst sa sajta "Antidot" preneli su "Informer", "Politika", "Srpski telegraf ", agencija Tanjug i sajt Radio-televizije Vojvodina. Matić je laži iz tekstova, a posebno onu o neprijavljenih 20.000 dolara, ponavljao gostujući na TV Pink, naveo je KRIK.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Ladan oblog: Intervju za posao kao nagradna igra za fejsbuk drugare

Oslo, 21. jul 2018. – Slavica Sabo Tripković (Valjevka, novinarka, humoristkinj…