Naslovna Politika Goati: Hrabra odluka Aleksandra Vučića, integritet Ane Brnabić na testu

Goati: Hrabra odluka Aleksandra Vučića, integritet Ane Brnabić na testu

4 min read
0
591
Vladimir Goati

Beograd, 17. jun 2017. – Profesor Vladimir Goati ocenio je da je izbor Ane Brnabić za kandidata za premijera Srbije hrabar potez lidera SNS-a i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se, umesto partijskih diletanata, odlučio za profesionalca, ali i da budućoj premijerki treba dati neko vreme jer će se ubrzo pokazati da li će imati integriteta u odlučivanju.

Goati je agenciji Beta rekao da moć ostaje u rukama predsednika Srbije i lidera SNS-a Aleksandra Vučića koji "ostaje glavnokomandujući", a da bivši premijer Brnabićevu smatra osobom koja zna i može više od ostalih u vladi.

"Vučić se odlučio za profesionalca umesto partijskog diletanta sa visokim partijskim ugledom. To je hrabra odluka koja se ne sviđa ni tvrdokornim Balkancima koji misle da je žena za kuću i kuvanje, kao ni onima koji ne poštuju podjednako sva ljudska prava i slobode. U svakom slučaju, evo, neko je povukao hrabar politički potez", ocenio je Goati.
  

On kazao da se od Ane Brnabić, u slučaju prevelikih pritisaka, jedino može očekivati ostavka.

"Ona ima svoj integritet i ne verujem da će činiti ustupke nosiocima moći. Treba joj dati vremena, ali će se vrlo brzo pokazati da li će se usled pritisaka odlučiti da podnese konsekvence i podnese ostavku da bi zaštitila lik osobe od integriteta koji je gradila. To je dvosekli mač za nju bi to predstavljalo trijumfalno povlačenje, a za Vučića neuspeh", rekao je Goati.

Govoreći o najavi značajnije političke uloge SPS-a u kabinetu Ane Brnabić, Goati je ocenio da je reč o kompromisu koji neće imati za posledicu jačanje uticaja SPS-a i indirektno uticaja Rusije.

"Vlada donosi odluke većinom i u ključnim momentima SPS neće imati većinu kojom bi mogla da u ključnim momentima  realizuje svoju naklonost ka Rusiji. Ovim kompromisom dobiće nešto, ali ne i faktičko vođenje politike vlade. Politiku vlade vode premijer i većina u vladi. Najava novih mesta u vladi samo je deo tog kompromisa i uhlebljavanja funkcionera SPS", rekao je Goati. 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Obradović: Potrebna obnova medijskog pluralizma

Beograd, 19. jun 2018. – Rad Jedan od osnovnih ciljeva rada na budućoj Medijskoj str…