Naslovna Civilno društvo Građani i građanke Požege, po šesti put, zahtevali smenu čelnika lokalne vlasti

Građani i građanke Požege, po šesti put, zahtevali smenu čelnika lokalne vlasti

3 min read
0
338
Požega

 Požega, 14. april 2018. – Održan je i šesti građanski protest u Požegi, zahtev je i dalje isti – smena čelnika lokalne vlasti.

U Klubu mladih u Požegi, gde je otvorena izložba Koraksovih karikatura i održana tribina, iznad panoa sa karikaturama osvanule su uramljene fotografije Aleksandra Vučića.

 

 

 

 

‘’To je njihova praksa i oni misle da su time nešto uradili, ali to je dobro za izložbu. To se ne dešava prvi put i ponovo su napravili autogol’’, komentarisao je Koraks „naprednjačko preuređenje“ njegove izložbe, a potom dodao da bi „bilo dobro da dođe i Vučić da pogleda izložbu“.

Pored izložbe organizovana je i tribina ‘’Zašto Srbija stoji, a Požega se budi“, na kojoj su govorili Predrag Koraksić Koraks, Zoran Stojiljković, profesor FPN i predsednik UGS Nezavisnost, i Mijat Lakićević, urednik u Novom magazinu, tribinu je moderirao Miroslav Tamburić iz Požege.

Podsećamo, građani i građanke Požege organizuju proteste zbog bahatosti lokalne vlasti koja je odlukom Skupštine opštine Požega započela proceduru otkupa nelegalnog objekta za 12.000.000 dinara. Objekat koji je predmet otkupa je u vlasništvu porodice predsednice Skupštine Opštine Požega.

Protesti nisu jedini način na koji građani i građanke Požege brane javni interes.

Naime, podnoseći više od sto primedbi na urbanistički projekat za lokaciju Stara autobuska stanica, koji zahvata parcelu i nelegalni objekat koje je požeška vlast odlučila da kupi, uspeli su u tome da Komisija za planove odbaci taj sporni dokument.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

MANS nagrađuje najbolje istraživačke priče

Podgorica, 20. april 2018. –Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) raspisala …