Naslovna Politika Imovina Novosadskog otvorenog univerziteta iskorišćena u političke svrhe?

Imovina Novosadskog otvorenog univerziteta iskorišćena u političke svrhe?

2 min read
0
227

Novi Sad, 10. oktobar 2017. – Ogromni bilbord predsedničkog kandidata Srpske napredne stranke (SNS) i trenutnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića od aprilskih izbora stoji na fasadi Novosadskog otvorenog univerziteta (NOU).

Iako je kačenje političkog, propagandnog materijala na objekte obrazovnih institucija zakonom zabranjeno, ni uprava Univerziteta ni Grad Novi Sad bilbord do sada nisu uklonili.

Objekat u ulici Vojvođanskih brigada već dugi niz godina nije u upotrebi, tačnije od velikog požara koji je izbio 2000, a vodi se kao zgrada kulture kojom većinskim delom upravlja NOU, pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda. Desetinu prava Novi Sad je preuzeo 2010. godine, kao naplatu dela dugovanja „Dnevnik holdinga“ prema lokalnoj samoupravi.

Rekonstrukcija ovog zdanja stradalog u požaru stala je 2004. godine, a 17 godina kasnije objekat jedne od najstarijih institucija za edukaciju odraslih predstavlja opasno gradsko ruglo. U međuvremenu, čini se da je dobio novu funkciju – to je sada mesto za grafite, okupljanje zavisnika i postavljanje propagandnih političkih materijala.

Tekst Mladena Savatovića, u celosti, možete pročitati na portalu VOCIE.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Ladan oblog: Intervju za posao kao nagradna igra za fejsbuk drugare

Oslo, 21. jul 2018. – Slavica Sabo Tripković (Valjevka, novinarka, humoristkinj…