Naslovna Društvo Socijalna politika Javna rasprava o finalnom nacrtu programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike

Javna rasprava o finalnom nacrtu programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike

2 min read
0
242

Vlada Srbije je na poziv Evropske komisije izradila Program reformi politike zapošljavanja i socijalne politike (Employment and Social Reform Program – ESRP). Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva pozivaju zainteresovane organizacije da do 04.09.2015. dostave komentare na finalni nacrt Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike (ESRP).

Dokument je dostupan na ovom linku.

Strategija proširenja Evropske unije 2013-2014. pokrenula je novi instrument kojim će za zemlјe u procesu pristupanja EU biti utvrđeni i praćeni prioriteti u oblastima zapošlјavanja i socijalne politike – Program reformi politike zapošlјavanja i socijalne politike (ESRP).

ESRP je fokusiran na ograničeni broj ključnih prioriteta u oblasti zapošljavanja i socijalne politike (socijalna i zdravstvena zaštita, obrazovanje, penzijski sistem). Pored toga, dokument sadrži horizontalne aspekte kao što su izgradnja kapaciteta, upravljanje i institucionalne reforme, kao i upotreba EU fondova za sprovođenje planiranih reformi.

Ceo proces izrade je otvoren i partneri su u više navrata bili konsultovani i pozvani da se, kroz različite mehanizme konsultacija, aktivno uključe u izradu ovog dokumenta. Kako su lokalne samouprave u velikom broju navedenih ciljeva jasno prepoznate kao nosioci aktivnosti, pozivamo gradove i opštine da se blagovremeno izjasne. Komentare je poželjno unositi direktno u tekst i poslati na aleksandra.tomanic@gov.rs (u cc jasmina.tanasic@skgo.org ).

Izvor:  Stalna konferencija gradova i opština

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Socijalna politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Srbija prerađuje više od 10%, a EU više od 70% otpadnih voda

Beograd, 22. mart 2018. – Srbija će morati da izgradi gotovo 300 sistema za preradu …