Naslovna Civilno društvo Konkurs Youth Heroes: Priznanje za mlade heroje Srbije

Konkurs Youth Heroes: Priznanje za mlade heroje Srbije

5 min read
0
322
Mladi heroji

Novi Sad, 8. januar 2018. – EXIT fondacija u saradnji s Naftnom industrijom Srbije, nastavlja višegodišnju kampanju Youth Heroes , koja promoviše pozitivne uzore u društvu, po mnogo čemu drugačije od onih koji u današnje vreme dobijaju najveći medijski prostor.

Konkurs je otvoren do 18. februara 2018.

Ovo je treći put da EXIT, proglašen za najbolji evropski festival i NIS, najuspešnija kompanija u Srbiji, objavljuju konkurs Youth Heroes – priznanje za mlade heroje Srbije iz ukupno četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti.

U Srbiji ima puno mladih heroja koji stvaraju u tišini i postižu velike uspehe, osvajaju medalje na međunarodnim naučnim takmičenjima, unapređuju svoju lokalnu zajednicu, stvaraju vrhunska umetnička dela, osmišljavaju kreativne poduhvate i uspešne kompanije.

Namera kampanje Youth heroes  je da mlade heroje izvuče iz anonimnosti, predstavi javnosti i promoviše kao zvezde u usponu, kako bi postali inspiracija, ponos i uzor za svoje vršnjake i sve ostale građne i građanke.

Samo kroz promociju pozitivnih uzora mladima možemo razviti nove generacije koje će biti snaga promena i stvoriti društvo zasnovno na znanju i kreativnosti. Želimo da ovi mladi heroji budu ambasadori svih nas i da kroz svoje lične primere predstave budućnost na delu.

Kako najavljuju organizatori, pobednici za 2017. godinu biće proglašeni u martu 2018, nakon čega će im na svečanosti proglašenja biti dodeljena priznanja.

Svi pobednici dobiće ulaznice za EXIT Avanturu (Exit+Sea Dance Festival), poklon paket od izdavačke kuće „Vulkan“ i kurseve za lično usavršavanje HR centra, a prvoplasirane u svakoj kategoriji očekuje i novčana nagrada u iznosu od 100.000 din.

Dobitnike Youth Heroes će izabrati stručni žiri. Stučni žiri će evaluirati prijave po sledećem obrascu: 50% vrednosti poena nosi dosadašnji uspeh i dostignuća kandidata u jednoj od 4 oblasti prijave; kako je kandidat ličnim primerom pozitivno uticao na svoje vršnjake doneće 35% poena, dok planovi za budući razvoj kandidata nose 15% poena.

Pravo prijave imaju svi mladi sa državljanstvom Srbije ili sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije uzrasta od 15. do 30. godina koji imaju posebna dostignuća, nagrade, priznanja iz oblasti obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma, kulture i umetnosti.

Kandidata može predložiti organizacija, druga osoba ili se može prijaviti samostalno putem slanja popunjenog konkursnog obrasca i fotokopije dokumenata koji potvrđuju navode iz konkursnog obrasca kao što su diplome i uverenja o obrazovanju, priznanja i nagrade iz oblasti delovanja, izvode iz medija itd.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

MANS nagrađuje najbolje istraživačke priče

Podgorica, 20. april 2018. –Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) raspisala …