Naslovna Civilno društvo Konkurs za projekte kojima se doprinosi unapređenju položaja i statusa Roma i Romkinja

Konkurs za projekte kojima se doprinosi unapređenju položaja i statusa Roma i Romkinja

2 min read
0
301
romska zastava

Beograd, 12. mart 2018. – Kancelarija za ljudska i manjinska prava raspisala je konkurs za projekte udruženja radi unapređenja položaja i statusa Roma i Romkinja u Republici Srbiji za 2018. godinu.

Kako navode iz Kancelarije, Konkurs se raspisuje za dodelu finansijskih sredstava udruženjima registrovanim na teritoriji Republike Srbije, koja predlog projekta podnose u saradnji sa najmanje još jednim udruženjem.

Krajnji rok za dostavljanje predloga projekata je 24. mart 2018.

Finansijska sredstva biće dodeljena udruženjima koja dostave predloge projekata  kojima se ostvaruju sledeći ciljevi u skladu sa Strategijom za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period 2016 do 2025. godine:

  • Podsticanje pozitivnog delovanja šire društvene zajednice prema predstavnicima romske populacije u cilju sprečavanja diskriminacije;
  • Unapređivanje položaja Roma kroz obezbeđenje ostvarivanja prava na obrazovanje, zapošljavanje, zdravstvenu zaštitu;
  • Unapređenje pristupa uslugama socijalne zaštite radi smanjenja siromaštva i povećanja socijalne uključenosti Roma i Romkinja u lokalnoj zajednici, kreiranje i promovisanje integralnih lokalnih usluga/servisa/programa.

Detaljnije informacije o konkursu, kao i konkursnu dokumentaciju možete preuzeti sa sajta Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Poziv za OCD za učešće u istraživanju u oblasti unapređenja učešća javnosti u kreiranju javnih politika

Beograd, 16. jun 2018. – Projekat GIZ Podrška reforme javne uprave u Srbiji, …