Naslovna Politika Nisu svi učesnici Petog oktobra delili ideju Demokratske stranke o modernoj demokratskoj Srbiji

Nisu svi učesnici Petog oktobra delili ideju Demokratske stranke o modernoj demokratskoj Srbiji

2 min read
0
339
Dragan Šutanovac, predsednik Demokratske stranke

Beograd, 05. oktobar 2017. – Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac ocenio je da je 5. oktobar 2000. godine jedan od najvažnijih datuma moderne srpske istorije i dan kada je na protestu ispred tadašnje savezne skupštine pokazano da je moguće odbraniti vlast građana. 

Šutanovac je novinarima ispred ulaza u Skupštinu Srbije kazao da su građani na izbore za predsednika SRJ 24. septembra 2000. godine izašli kako bi "slomili nakaradnu vlast, glasali protiv ratova, bede, nemaštine, sankcija a za evropsku perspektivu.''

DS tog dana izašla na proteste s idejom da postavi temelje moderne demokratske Srbije, ali da nisu svi učesnici 5. oktobra delili tu ideju. 

"Neki su želeli da budu mali Miloševići, njima nisu smetali ratovi 90-ih već to što smo ratove izgubili. Danas ih ima u Skupštini, u gradu i zato nismo ni uspeli ono što smo želeli", rekao je Šutanovac. 

Upitan da li misli da je DS najodgovornija što očekivanje 5. oktobra nisu ispunjena, Šutanovac je kazao da ne smatra da je odgovornost DS najveća i dodao da žali što nije bilo 6. oktobra i lustracije za koju, kako je naveo, tada nije bilo većine. 

On je dodao da će DS podržati protest u organizaciji Pokreta slobodnih građana na Trg Republike za fer uslove za održavanje izbora i pozvao građane da i 7. oktobra podrže protest sindikata.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Ladan oblog: Intervju za posao kao nagradna igra za fejsbuk drugare

Oslo, 21. jul 2018. – Slavica Sabo Tripković (Valjevka, novinarka, humoristkinj…