Naslovna Kultura Nova stranka: Vučić glavni inspirator napada na novinara Nikolu Radišića

Nova stranka: Vučić glavni inspirator napada na novinara Nikolu Radišića

2 min read
0
407
Nikola Radišić

Beograd, 2. februar 2018. – Nova stranka osudila je napad na novinara regionalne Televizije N1 Nikolu Radišića i ocenili da je taj napad direktno inspirisao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Prvi čovek Srpske napredne stranke i njegovi prateći vokali konstantno ovu televiziju etiketiraju kao 'američku', kao 'CIA televiziju', kao 'plaćeničku'. Nazivajući radnike ove medijske kuće, kao i druge, profesionalne novinare svojim omiljenim terminom – 'izdajnicima', direktno im stavljaju metu na čelo i huškaju svoje poslušnike ekstremiste na fizički obračun", navodi se u saopštenju Nove stranke.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštili su ranije da su dve nepoznate osobe pretile novinaru TV N1 Nikoli Radišiću u centru grada i uz pljuvanje, psovale "mater američku" i "izdajničku".

Ta stranka dodala je da su aktivisti SNS pretili čak i smrću predstavnicima tri romske organizacije koje su podržale listu "Da oslobodimo Beograd – DS, Nova, SDS, ZEP Zeleni" i da su oni posle toga odustali od javne podrške koaliciji.

"Očigledno su hodajuće mete danas postali svi oni koji ne podržavaju Vučića i njegove popisivače glasova", navodi se u saopštenju i dodaje da je Srbija sa SNS i Vučićem "sve bliže hunti" i da društvo mora da ustane protiv toga.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Mercedes u Poljskoj kupuje struju iz vetroparka

Štutgart, 15. avgust 2018. – Kompanija Mercedes benc objavila je da je sklopi…