Naslovna Politika O jednom od razloga za Vučićeve optužbe na račun TV N1

O jednom od razloga za Vučićeve optužbe na račun TV N1

3 min read
0
2,578

Beograd, 03. avgust 2017. (OBC Transeuropa) – Optužbama i pritiscima na medije predsednik Aleksandar Vučić pokušava da sakrije afere koje ne može da razreši i na koje nema odgovor.

Snimak incidenta u kojem je učestvovao njegov brat a koji je pre tri godine objavila TV N1, jedan je od razloga neprekidnog pritiska na ovu nezavisnu televiziju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić voli sebe da predstavlja kao demokratu posvećenog evrointegraciji Srbije, vođu koji donosi stabilnost i pomirenje u regionu, političara koji svakodnevno pokušava da zemlju izvuče iz siromaštva i pretvori u raj za investitore. To su poruke kojima je zadobio poverenje međunarodnih zvaničnika i većine birača u Srbiji koji već pet godina podržavaju njegovu vlast.

Njegove svakodnevne nastupe, izjave i intervjue, tu idealnu sliku pregaoca koji je posvećen samo boljem životu građana, remeti nekolicina novinara i medija koji mu postavljaju pitanja i izveštavaju o događajima i neuspesima koje bi on da sakrije.

Tada predsednik Vučić pokazuje svu silinu svog autokratskog načina vladanja pomoću kojeg je uspeo da poništi skoro sve institucije u zemlji i da direktno kontroliše većinu medija u Srbiji.

Gotovo svakodnevno i od njega i njemu bliskih saradnika slušamo optužbe o novinarima izdajnicima koji rade protiv države, novinarskim udruženjima dobijaju novac iz inostranstva da izmišljaju afere, stranim plaćenicima koji ugrožavaju vlast i predsednika lično.

Tako se i srpska redakcija regionalne N1 televizije ponovo našla na meti Vučićevih optužbi, zbog eskluzivnih snimaka i izveštavanja o incidentu u kojem je pre tri godine prebijen njegov brat.

Tekst Antonele Rihe u celosti možete pročitati na portalu OBC Transeuropa.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Ladan oblog: Intervju za posao kao nagradna igra za fejsbuk drugare

Oslo, 21. jul 2018. – Slavica Sabo Tripković (Valjevka, novinarka, humoristkinj…