Naslovna Društvo Objavljen javni poziv za inovativna rešenja u borbi protiv klimatskih promena

Objavljen javni poziv za inovativna rešenja u borbi protiv klimatskih promena

2 min read
0
147

Beograd, 23. novembar 2017. – Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, uz finansijska sredstva Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF) objavio je javni poziv u okviru projekta „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“.

Javni poziv je objavljen za oba izazova: Izazov otvorenih podataka i Izazov za inovativna rešenja.

Cilj Izazova otvorenih podataka je da se utvrde nedostaci u praćenju emisija gasova sa efektom staklene bašte (GHG) u lokalnim zajednicama širom Srbije i dobiju predlozi rešenja koje lokalne samouprave mogu da primene kako bi uspostavile kvalitetne i lako dostupne (otvorene) baze podataka o GHG.

Na ovaj poziv mogu da se prijave gradovi i opštine sa preko 20.000 stanovnika, kao i javna i privatna preduzeća, naučno istraživačke institucije i organizacije civilnog društva, ali samo kao deo konzorcijuma sa gradovima i opštinama.

Rok za podnošenje projektnih ideja je 28.02.2018.

Izazov za inovativna rešenja poziva na predlaganje rešenja za smanjenje emisija GHG koje se emituju u procesu pružanja i korišćenja različitih javnih komunalnih usluga, uz istovremeni doprinos društvenom, ekonomskom i ekološkom održivom razvoju.

Na Izazov za inovativna rešenja mogu da se prijave jedinice lokalne samouprave, javna i privatna preduzeće, naučno istraživačke institucije i organizacije civilnog društva. Poziv za fizička lice biće objavljen 15. decembra 2017.g.

Rok za podnošenje projektnih ideja u okviru drugog izazova je 31.01.2018.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Problem političkog uticaja na pravosuđe nije rešavala nijedna vlast pa ni ova

Beograd, 14. decembar 2017. – Neefikasnost srpskog sudstva i politički uticaji …