Naslovna Borba protiv korupcije Okrugli stolovi o obavezama, zabranama i ograničenjima koje proističu iz Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije

Okrugli stolovi o obavezama, zabranama i ograničenjima koje proističu iz Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije

2 min read
0
422
Agencija za borbu protiv korupcije - logo

Beograd, 17. oktobar 2017. – Agencija za borbu protiv korupcije organizovaće deset okruglih stolova širom Srbije u cilju obaveštavanja ustanova, organizacija i javnih preduzeća čiji je osnivač lokalna samouprava o obavezama, zabranama i ograničenjima koje proističu iz Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Prvi okrugli sto biće održan u Bačkoj Topoli 18. oktobra 2017. godine u sali Skupštine opštine Bačka Topola sa početkom u 12 časova, a raspored za ostale gradove možete pogledati na ovom linku.

Okrugli stolovi na temu "Sprečavanje sukoba interesa i kontrola imovine i prihoda funkcionera" biće realizovani u Bačkoj Topoli, Zrenjaninu i Velikoj Plani tokom oktobra, kao i Valjevu, Pirotu, Nišu, Vranju, Novom Pazaru, Užicu i Zaječaru tokom novembra.

Teme okruglih stolova su: obaveze u pogledu prijavljivanja imovine funkcionera, obaveštavanja Agencije o stupanju, odnosno prestanku funkcije, evidenciji poklona, učestvovanju u postupcima javnih nabavki, sprečavanju sukoba interesa, ali i postupak utvrđivanja povrede odredaba Zakona i podnošenje zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka i krivičnih prijava.

Plan i Program okruglih stolova za jesen 2017. godine Agencija je donela zbog potrebe za organizovanijom i dinamičnijom saradnjom sa lokalnim samoupravama u cilju efikasnije primene Zakona, ali i tako što je, uvidom u registre koje vodi, utvrdila da nisu sve institucije i funkcioneri ažurni u pogledu dostavljanja obaveštenja o stupanju, odnosno, prestanku funkcije funkcionera, kao i izveštaja o imovini i prihodima funkcionera.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Požarevac: Šta je kvalifikacija da neko bude u telu za praćenje primene LAP-a za borbu protiv korupcije?

Požarevac, 10. jul 2018. – Pred Višim sudom u Požarevcu nastavljen je parničn…