Naslovna Civilno društvo Događaji Onlajn nedelja 2017.

Onlajn nedelja 2017.

5 min read
0
578

Beograd, 23. februar 2017. – Onlajn nedelja je godišnja evropska digitalna kampanja koja uključuje i ohrabruje ljude da koriste nove tehnologije i Internet uz pomoć veština koje im pružaju pristup mnogobrojnim mogućnostima onlajn sveta.

Ove godine Onlajn nedelja održava se od 27. marta do 2. aprila širom Evrope. Onlajn nedelja 2017. u središte pažnje stavlja digitalno uključivanje i digitalno osnaživanje.

Osmu godinu za redom Srbija će biti učesnik evropske  Onlajn nedelje. IAN Telecentar, kao nacionalni partner kampanje u Srbiji, koordiniraće učešće svih zainteresovanih organizacija u kampanji i podržati lokalne partnere u promovisanju i približavanju informacionih tehnologija građanima i podizanju svesti o važnosti dobre i efikasne edukacije u oblasti digitalne pismenosti i drugih e-veština.

Ohrabrimo sve one koje se ustručavaju da započnu svoje onlajn putovanje da steknu veštine koje će im omogućiti da iskoriste dobrobiti modernih tehnologija. Podržimo klince da koriste internet za učenje, zabavu i komunikaciju, i da to čine na bezbedan način, poštujući onlajn etiku.

Upoznajmo mlade sa onlajn alatima pomoću kojih mogu proceniti svoje IT veštine potrebne za rad u poslovnom okruženju, naučimo ih kako da grade svoje onlajn profile, pokažimo im platforme koje im omogućavaju kontakt sa potencijalnim poslodavcima, predstavimo mladima mogućnosti za razvoj karijere u oblasti IT-a, naučimo ih da kodiraju. Pomozimo našim bakama i dekama da se ne osećaju isključeni iz sveta modernih tehnologija i da koriste razne pogodnosti koje pruža internet, koje im mogu unaprediti kvalitet života.

IAN Telecentar poziva sve organizacije (škole, biblioteke, nevladine organizacije, javne institucije, i druge) koje su zainteresovane da se uključe u kampanju, da se registruju do 24. marta i time postanu zvanični partner Onlajn nedelje 2017. Više informacija  o registraciji možete pronaći na sledećem linku. 

Aplikacioni formular možete preuzeti ovde, a registraciju možete obaviti i onlajn preko ovog linka.

Aktivnosti koje budete sprovodili zabeležite putem fotoaparata, pametnog telefona ili video kamere, slikom prenesite utiske vaših učenika, roditelja i svih onih koji su učestvovali u Onlajn nedelji i na taj način priključite se takmičenju za najbolje fotografije, najbolji video i najbolji kôd sa Onlajn nedelje. Najbolje autore očekuju nagrade. Više o takmičenju možete pogledati na sajtu Onlajn nedelje.

Na sajtu kampanje se nalaze predlozi za neke od aktivnosti koje možete organizovati tokom Onlajn nedelje 2017, ali lista nije konačna, imate potpunu slobodu da budete kreativni i osmislite sopstvene aktivnosti.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Događaji
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Potrebno stvaranje mreža medija civilnog društva

Novi Sad, 25. maj 2018. – Potrebno je stvaranje mreža medija civilnog društva…