Naslovna Civilno društvo Osnovana “Inicijativa za Požegu”

Osnovana “Inicijativa za Požegu”

3 min read
0
425
Inicijativa za Požegu

Požega, 14. maj 2018. – Nakon tri meseca građanskog protesta protesta u Požegi, osnovano je Udruženje građana „Inicijativa za Požegu“, za koje je rečeno da će pokušati da vlast u tom gradu vrati građanima.

Za održavanje osnivačke skupštine je simbolično odabran Dan pobede nad fašizmom, a simbilično značenje ima i mesto njenog održavanja – Srednja Dobrinja, požeško selo u kome je rođen Miloš Obrenović.

Aleksandar Divović, koji je izabran za predsednika Upravnog odbora i zastupnika „Inicijative za Požegu", objasnio je za Danas da je time obeležen Dan pobede nad fašizmnom, čije se „palanačke aveti“, kako je rekao „pomaljaju i u toj lokalnoj zajednici“. S druge strane, podseća, u Srednjoj Dobrinji je rođen Miloš Obrenović, koji je, kako je naveo, „preduzimao najveće inicijative u Srbiji u 19.veku“.

Naši ciljevi su borba protiv bahatosti, partokratije, nepoštovanja zakona i političkog primitivizma lokalne vlasti, kršenja osnovnih građanskih prava i svega što se dešava u Požegi“, kazao je Divović za Danas i objasnio da je u pitanju nestranačka organizacija, koju čine ljudi koji nisu kompromitovani i koji nemaju veliko političko iskustvo, ali da će biti dragoceni saveti onih koji su postigli uspeh, a nisu se kompromitovali.

Inicijativa za Požegu“, kako je rekao, zalagaće se za kontrolu lokalne vlasti i njenu departizaciju, transparentnost u radu opštinskog rukovodstva i posebno za učešće građana u političkom životu, kroz javne rasprave, tribine, edukacije i druge oblike aktivizma, a namerava da učestvuje i na lokalnim izborima, kada oni budu raspisani.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Mladi odrasli bez roditeljskog staranja su ravnopravni članovi društva

Beograd, 18. maj 2018. – „Naša ideja je da pomognemo mladima koji napu&…