Naslovna Civilno društvo Otvorene prijave za Školu ljudskih prava za mlade

Otvorene prijave za Školu ljudskih prava za mlade

2 min read
0
525
seminar

Beograd, 11. maj 2018. – Škola ljudskih prava za mlade, koju organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji u partnerstvu sa Inicijativom mladih za ljudska prava, održaće se u Beogradu od 28. maja do 2. juna 2018. godine.

Poslednji rok za prijavljivanje je 21. maj 2018. godine.

Cilj ove škole je, između ostalog, da mlade ljude (učenike i učenice I, II, III i IV razreda srednjih škola sa područja cele Srbije) upozna sa teorijom i idejom ljudskih prava, principima demokratije, tolerancije, solidarnosti, nenasilne komunikacije, i da kod vas podstakne razvoj kritičkog mišljenja.

Obaveštenje o izboru učesnika Škole poslaćemo prijavljenima do 23.05.2018.

Škola je besplatna, što znači da će troškovi puta, hrane, smeštaja, predavanja, poseta kulturnim događajima i radnih materijala ići na teret organizatora.

Polaznici/ce Škole biće smešteni u centru Beograda, a u prostorijama Kuće ljudskih prava (Kneza Miloša 4) će se održavati sva predavanja i radionice Škole. Učesnici će dobiti opravdanja za izostanak u redovnim školama.

Detaljne informacije o programu Škole i ostalim pojedinostima dobiće oni kandidati/kinje koji budu pozvani na Školu posle procesa odabira na osnovu ocene popunjenih upitnika.

 

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Seminar za novinare/ke iz srednje i istočne Europe

Lajpcig, 20. jul 2018. – Fondacija za obrazovanje novinara nemačke savezne pokr…