Naslovna Kultura Paušalne ocene premijerke Ane Brnabić o novinarstvu i medijima Srbije

Paušalne ocene premijerke Ane Brnabić o novinarstvu i medijima Srbije

2 min read
0
441
Ana Brnabić

Beograd, 11. oktobar 2017. – Grupa „Za slobodu medija“, smatra neosnovanim i paušalnim ocene premijerke Ane Brnabić o novinarstvu i medijima Srbije, zbog čega je poziva na javni dijalog o ovoj problematici, suštinski značajnoj za ostvarivanje javnog interesa u medijskoj sferi.

Posle obraćanja premijerke u Evropskom parlamentu, Grupa ističe da je nužan razgovor o temama istraživačkog i nepristrasnog novinarstva, finansijskim pritiscima na nezavisne medije, pitanju novina „Vranjskih“ i drugih lokalnih medija, kao i slobodi govora i pravu medija da slobodno i odgovorno, bez pritisaka i državnog uplitanja, rade svoj posao u interesu javnosti.

Imajući u vidu da je sama Ana Brnabić rekla da želi da o svemu tome razgovara i vidi „da li tu zaista ima nečega“, ocenjujemo da bi naš javni sastanak s njom doprineo boljem međusobnom razumevanju i pozitivno uticao, kako na način informisanja građana i građanki, tako i na ispunjavanje obaveza koje je Srbija preuzela ulaskom u proces evropskih integracija.

Grupa ,,Za slobodu medija'' poziva premijerku da učini sve kako bi ovakav javni dijalog bio što hitnije održan i molimo je da nam na našu molbu odgovori u sledećih 10 dana, prenosi Slavko Curuvija fondacija.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Otvorene prijave za program prevođenja “Traduki”

Berlin, 21. jul 2018. – Traduki program otvorio je prijave za podršku pr…