Naslovna Kultura Paušalne ocene premijerke Ane Brnabić o novinarstvu i medijima Srbije

Paušalne ocene premijerke Ane Brnabić o novinarstvu i medijima Srbije

2 min read
0
262

Beograd, 11. oktobar 2017. – Grupa „Za slobodu medija“, smatra neosnovanim i paušalnim ocene premijerke Ane Brnabić o novinarstvu i medijima Srbije, zbog čega je poziva na javni dijalog o ovoj problematici, suštinski značajnoj za ostvarivanje javnog interesa u medijskoj sferi.

Posle obraćanja premijerke u Evropskom parlamentu, Grupa ističe da je nužan razgovor o temama istraživačkog i nepristrasnog novinarstva, finansijskim pritiscima na nezavisne medije, pitanju novina „Vranjskih“ i drugih lokalnih medija, kao i slobodi govora i pravu medija da slobodno i odgovorno, bez pritisaka i državnog uplitanja, rade svoj posao u interesu javnosti.

Imajući u vidu da je sama Ana Brnabić rekla da želi da o svemu tome razgovara i vidi „da li tu zaista ima nečega“, ocenjujemo da bi naš javni sastanak s njom doprineo boljem međusobnom razumevanju i pozitivno uticao, kako na način informisanja građana i građanki, tako i na ispunjavanje obaveza koje je Srbija preuzela ulaskom u proces evropskih integracija.

Grupa ,,Za slobodu medija'' poziva premijerku da učini sve kako bi ovakav javni dijalog bio što hitnije održan i molimo je da nam na našu molbu odgovori u sledećih 10 dana, prenosi Slavko Curuvija fondacija.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Dva meseca od ubistva Olivera Ivanovića ubice još uvek nisu otkrivene

Beograd, 16. mart 2018. – Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija prav…