Naslovna Borba protiv korupcije Poziv za obuku novinara i novinarki

Poziv za obuku novinara i novinarki

2 min read
0
65

Bečej, 03. oktobar 2017. – Bečejsko udruženje mladih – BUM poziva novinare i novinarke da se prijave za obuku iz istraživačkog novinarstva sa fokusom na teme u vezi sa borbom protiv korupcije.

Seminar će se održati od 19. do 22. oktobra u hotelu „Omorika“ na Tari, troškove prevoza, smeštaja i ishrane snosi organizator.

Kako navode organizatori, poziv se odnosi na motivisane lokalne novinare i novinarke koji žele da unaprede svoja znanja iz oblasti javnih finansija i istraživačkog novinarstva.

Prednost će imati kandidati u ranoj fazi karijere i studenti novinarstva, koji imaju iskustva u medijima. Komisija će odabrati 20 učesnika obuke.

Rok za prijave je 10. oktobar 2017. godine, putem online formulara, a kandidati koji budu primljeni na program biće obavešteni 11. oktobra.

Seminar kroz različite metodologije treba da doprinese podizanju nivoa znanja o mehanizmima korupcije, pre svega u oblasti javnih finansija, upoznavanju sa metodologijama monitoringa i analiza ključnih politika i praksi koje dovode do visoke korupcije kao i podizanju svesti o međusobnoj upućenosti i značaju zajedničkog i povezanog delovanja u borbi protiv korupcije.

Obuka se održava u okviru projekta „Novinari protiv korupcije: Osnaživanje pripadnika profesionalnih novinarskih udruženja za delotvorniji antikorupcijski aktivizam“ koji finansira Ministarstvo kulutre i informisanja Republike Srbije.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Savet za borbu protiv korupcije je ovlašćen da se bori protiv sistemske korupcije

Beograd, 13. oktobar 2017. – Povodom izjave gradskog menadžera Gorana Vesića sa…