Naslovna Borba protiv korupcije Poziv za obuku novinara i novinarki

Poziv za obuku novinara i novinarki

2 min read
0
485

Bečej, 03. oktobar 2017. – Bečejsko udruženje mladih – BUM poziva novinare i novinarke da se prijave za obuku iz istraživačkog novinarstva sa fokusom na teme u vezi sa borbom protiv korupcije.

Seminar će se održati od 19. do 22. oktobra u hotelu „Omorika“ na Tari, troškove prevoza, smeštaja i ishrane snosi organizator.

Kako navode organizatori, poziv se odnosi na motivisane lokalne novinare i novinarke koji žele da unaprede svoja znanja iz oblasti javnih finansija i istraživačkog novinarstva.

Prednost će imati kandidati u ranoj fazi karijere i studenti novinarstva, koji imaju iskustva u medijima. Komisija će odabrati 20 učesnika obuke.

Rok za prijave je 10. oktobar 2017. godine, putem online formulara, a kandidati koji budu primljeni na program biće obavešteni 11. oktobra.

Seminar kroz različite metodologije treba da doprinese podizanju nivoa znanja o mehanizmima korupcije, pre svega u oblasti javnih finansija, upoznavanju sa metodologijama monitoringa i analiza ključnih politika i praksi koje dovode do visoke korupcije kao i podizanju svesti o međusobnoj upućenosti i značaju zajedničkog i povezanog delovanja u borbi protiv korupcije.

Obuka se održava u okviru projekta „Novinari protiv korupcije: Osnaživanje pripadnika profesionalnih novinarskih udruženja za delotvorniji antikorupcijski aktivizam“ koji finansira Ministarstvo kulutre i informisanja Republike Srbije.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Požarevac: Šta je kvalifikacija da neko bude u telu za praćenje primene LAP-a za borbu protiv korupcije?

Požarevac, 10. jul 2018. – Pred Višim sudom u Požarevcu nastavljen je parničn…