Naslovna Politika Prolećno zasedanje skupštine zakazano za 1. mart

Prolećno zasedanje skupštine zakazano za 1. mart

3 min read
0
432

Beograd, 21. februar 2017. – Prva sednica redovnog jesenjeg zasedanja Skupštine Srbije zakazana je za sredu, 1. mart, a na dnevnom je više međunarodnih sporazuma, najavljeno je iz parlamenta, prenela je Beta.

Kako je saopšteno, predloženo je da na dnevnom redu bude potvrdjivanje Konvencije o Evropskom šumarskom institutu, potvrđivanje Protokola o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima i potvrđivanju Doha Amandmana na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih nacija o promeni klime.

Zatim potvrđivanje Sporazuma o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene ("CEEPUS III"), potvrđivanje Sporazuma između Vlade Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi o sedištu Sekretarijata Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi.

Na dnevnom redu prve sednice biće i potvrđivanje Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Poljske o saradnji u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala i potvrđivanje Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Nemačke o saradnji u oblasti bezbednosti.

Poslanici će razmatrati i potvrđivanje izmena Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Bugarske o policijskoj saradnji, i potvrđivanje Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta.

Razmatraće se potvrđivanje Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Mađarske o plovidbi rekom Tisom, potvrđivanje Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Države Katar o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja , kao i potvrđvanje Sporazuma između Srbije i Rumunije o socijalnoj sigurnosti.

Početak sednice zakazan je za 10 časova. 

Redovno jesenje zasedanje traje od 1. marta do 1. juna.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Revizija Akcionog plana za poglavlje 24 do kraja godine

Beograd, 25. maj 2018. –  Srbija planira da do kraja godine završi reviz…