Naslovna Politika PSG: Stefanović primer stranačkog kadra bez suštinskih kvalifikacija

PSG: Stefanović primer stranačkog kadra bez suštinskih kvalifikacija

2 min read
0
815

Beograd, 7. novembar 2017. – Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je da je postavljanje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića za koordinatora službi bezbednosti "opasnost po nacionalnu bezbednost" a da je sam Stefanović "primer stranačkog kadra bez suštinskih kvalifikacija".

PSG je u saopštenju povodom odluke predsednika Srbije Aleksandra Vučića da imenuje Stefanovića na funkciju koordinatora, ocenio da se službe bezbednosti "ubrzano pretvaraju u klasičnu političku policiju za zaštitu stranke na vlasti i borbu protiv unutrašnjeg neprijatelja".

"Bezbednosne službe u demokratskoj državi služe za zaštitu nacionalnih, a ne stranačkih interesa, dok koordinator tih službi mora da bude osoba države, a ne bilo koje stranke", ocenio je PSG.

Pokret je naveo i da je Stefanović za nekoliko godina "od Nebojše iz Beograda napredovao do najvišeg mesta u strukturi nacionalne bezbednosti".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imenovao je ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, koji je po funkciji i šef Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, preneli su mediji.

Kako se navodi u saopštenju, sekretar tog saveta se stara i o izvršenju zaključaka Saveta i obavlja druge poslove određene poslovnikom i drugim aktima Saveta.

Sekretara Saveta imenuje i razrešava predsednik Srbije.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Ladan oblog: Intervju za posao kao nagradna igra za fejsbuk drugare

Oslo, 21. jul 2018. – Slavica Sabo Tripković (Valjevka, novinarka, humoristkinj…