Naslovna Civilno društvo Radna grupa NVO za pregovore o Kosovu

Radna grupa NVO za pregovore o Kosovu

2 min read
0
242

Dvadesetak organizacija civilnog društva održalo je osnivačku sednicu Radne grupe za pregovaračko poglavlje 35, o Kosovu, koja će pratiti normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i primenu Briselskog sporazuma.

Radna grupa za poglavlje 35 formirana je u okviru Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji koji okuplja više stotina organizacija koje će pratiti proces pregovora Srbije i EU, davati komentare i zastupati ideje i predloge civilnog društva u ovom procesu.

Odlukom Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Konvent je formalno priznat kao telo koje će Odbor konsultovati prilikom razmatranja pregovaračkih pozicija Vlade Srbije.

Kako je saopšteno 9. jula iz Centra za praktičnu politiku, cilj Radne grupa za pregovaračko poglavlje 35 jeste da pomogne proces normalizacije odnosa i unapredi život građana Srbije i Kosova kroz zastupanje predloga praktičnih politika, konkrentih rešenja za implementaciju Briselskog sporazuma i kroz promociju vrednosti Evropske unije, navodi se u saopštenju.

Radna grupa je otvorena za sve organizacije civilnog društva, profesionalna i akademska udruženja i pojedince-eksperte koji se bave ovom temom.

Opširnije na portalu euractiv.rs.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

NUNS i NDNV šokirani odbacivanjem prijave za pretnje novinaru Draganu Janjića

Beograd, Novi Sad 22. mart 2018. – Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno d…