Naslovna Politika Sejdinović: Izjave Brnabić o medijima cinizam i ignorancija

Sejdinović: Izjave Brnabić o medijima cinizam i ignorancija

2 min read
0
387
Nedim Sejdinović

Novi Sad, 11. oktobar 2017. – Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić svojim izjavama o medijskoj sceni na najbolji način prezentuje "cinizam i ignoranciju". 

Sejdinović je za Betu ocenio da su upravo taj "cinizam i ignorancija" Brnabić najverovatnije bile preporuke za "mesto premijerke u jednom autoritarnom sistemu".

Povodom izjave premijerke Brnabić reagovala je i Grupa ,,Za slobodu medija''.

Brnabić je juče u Evropskom parlamentu u Briselu izjavila da ne smatra da u Srbiji nema istraživačkog novinarstva, ali da "nema objektivnog novinarstva, jer je jako malo objektivnih novinara".

"Njene izjave su pre svega zlonamerne i pokazuju potpuno neznanje kako bi mediji trebalo da funkcionisu u demokratskoj zemlji i koja bi trebalo da bude njihova uloga, a ona iznosi i neke tvrdnje koje su proverljivo netačne", kazao je Sejdinović.

Prema njegovom mišljenju, tvrdnje koje je iznela Brnabić ukazuju da Vlada Srbije nema nameru da obezbedi elementarne uslove za medijske slobode.

"Osim toga, te izjave pokazuju i da se Srbija, bez obzira na otvorena poglavlja u pregovorima sa EU, u smislu demokratizacije i vladavine prava, mnogo brze priblizava Erdoganovoj Turskoj nego EU", dodao je Sejdinović.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Ladan oblog: Intervju za posao kao nagradna igra za fejsbuk drugare

Oslo, 21. jul 2018. – Slavica Sabo Tripković (Valjevka, novinarka, humoristkinj…