Naslovna Politika Skandalozna reakcija gradskih vlasti na trovanja dece hranom u školama

Skandalozna reakcija gradskih vlasti na trovanja dece hranom u školama

3 min read
0
207

Beograd, 04. oktobar 2017. – Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da je skandalozno to što gradske vlasti optužuju roditelje i školu zbog trovanja dece hranom u beogradskim školama i štite funkcionera Srpske napredne stranke, čija je firma snabdevala te škole. 

"Nakon što je oko 150 mališana otrovano hranom u Beogradu, danas se dogodilo i to da je Goran Vesić u ime grada Beograda i beogradske vlasti  optužio roditelje i osnovne škole da su oni krivi zato što je jedna firma dozvolila svojom neodgovornošću da se deca otruju. To je skandalozno, vređa zdrav razum i dostojanstvo svakog roditelja", rekao je on na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Božović je rekao da umesto da zaštiti decu, razgovara sa roditeljima i podnese odgovornost, "Goran Vesić brani svog funkcionera Srpske napredne stranke, koji je u medijama pojavljuje pod inicijalima".

"On se zove Branislav Paunović, master menadžer, funkcioner SNS, član opštinskog veća u opštini Zvezdara. Nije mogao uporedo da radi i ovaj biznis i vrši javnu funkciju, to kaže Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije. Očigledno  je gradskim vlastima mnogo važniji profit ove firme od zdravlja beogradske dece", rekao je on.

Božović je rekao da ta firma ima preko 15 miliona dinara veći promet u prethodne dve godine, što, kako navodi, "pokazuje da se uz razne političke dogovore povećavao profit jedne privatne firme funkcionera SNS, čijom neodgovornošću su deca otrovana".

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je povodom slučaja trovanja dece da je odgovornost za to na školama i dodao da je vreme da država propiše uslove koje kompanije moraju da ispune kako bi mogle da isporučuju hranu za decu.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Ladan oblog: Intervju za posao kao nagradna igra za fejsbuk drugare

Oslo, 21. jul 2018. – Slavica Sabo Tripković (Valjevka, novinarka, humoristkinj…