Naslovna Civilno društvo Sprečeno održavanje tribine Inicijative Ne da(vi)mo Beograd

Sprečeno održavanje tribine Inicijative Ne da(vi)mo Beograd

2 min read
0
139
Protest '' Čiji grad?'', 25.05.2016./Foto: facebook.com/nedavimobeograd

Beograd, 11. januar 2018. – Beogradska opština Palilula sprečila je održavanje tribine Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" u Ovči uz obrazloženje da se renovira sala mesne zajednice.

Ta inicijativa je u saopštenju navela da je u Mesnoj zajednici Ovča, "po nalogu Opštine Palilula sprečeno održavanje tribine pod nazivom 'Nismo građani drugog reda' ".

Navedeno je i da je skup u to vreme bio prijavljen, sala rezervisana i sve to potvrđeno još u decembru, ali "usmenim putem obavešteni smo samo par sati pre dogovorenog termina, da događaji ne mogu biti održani pod izgovorom renoviranja sala mesnih zajednica", navodi se u saopštenju.

Inicijativa je navela da je time Opština Palilula "sprečila građane da svoju mesnu zajednicu u Ovči iskoriste za razgovor o lokalnim problemima koji ih muče", koji su u tom prigradskom naselju mnobrojni.

Inicijativa je istakla da neće odustati od najavljenih skupova u Mesnoj zajednici Kotež 16. januara i Mesnoj zajednici Stara Borča, 17. januara, "makar morali da ih održimo ispred zaključanih vrata".

"Sabotiranja, pretnje i pritisci kojima smo izloženi" od započinjanja serije razgovora u mesnim zajednicama, "govore nam da se vlast najviše plaši lokalnog organizovanja i rešavanja realnih problema građana", ocenjeno je u saopštenju.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Otvoren konkurs za jedanaestu VIRTUS nagradu za filantropiju

Beograd, 17. januar 2018 –Trag fondacija raspisuje konkurs za jedanaestu po redu VIR…