Naslovna Politika Šutanovac: Stavljena je tačka na kafkijanski proces, doneta jedina moguća presuda

Šutanovac: Stavljena je tačka na kafkijanski proces, doneta jedina moguća presuda

3 min read
0
670
Dragan Šutanovac, predsednik Demokratske stranke

Beograd, 03. avgust 2017. – Demokratska stranka (DS) saopštila je da je Viši sud u Beogradu potvrdio presudu Prvog osnovnog suda po kojoj je lider DS-a Dragan Šutanovac oslobođen optužbi da je izvršio krivično delo neprijavljivanje imovine ili davanje lažnih podataka o imovini. 

DS je u saopštenju naveo da je Viši sud, odbacujući žalbu Prvog osnovnog javnog tužilaštva kao neosnovanu, "još jednom potvrdio Šutanovčevu nevinost". 

Komentarišući presudu, predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac ocenio je da je "nakon pet godina progona, satanizacije i demonizacije kroz režimske medije konačno stavljena tačka na ovaj kafkijanski proces i doneta jedina moguća presuda".

"Režim je učinio sve da me diskredituje kroz vezivanje 'afere pašnjak' uz moje ime, ali je odlukom drugostepene instance ta afera još jednom oborena kao neistinita i konstruisana", kazao je Šutanovac, dodajući da njegovoj porodici i njemu "pet godina presuđuju režimski tabloidi, a ne zvanične pravosudne institucije".

Ocenjujući da je promena četiri tužioca u tom slučaju "jasna indikacija kako je proces vođen", lider DS-a je naveo da su dokazi "od samog početka apsolutno utvrdili da nije postojao nijedan element krivice osim one koja se našla na naslovnim stranama režimskih tabloida".

"Tokom ovog apsurdnog procesa mojoj porodici i meni načinjena je nenadoknadiva šteta, a istovremeno Tužilaštvo je napravilo troškove koje će prema odluci suda plaćati građani Srbije. Zbog toga se postavlja pitanje odgovornosti Tužilaštva i postupanje tužilaca u ovom i brojnim drugim politički motivisanim procesima u zemlji", kazao je Šutanovac.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Ladan oblog: Intervju za posao kao nagradna igra za fejsbuk drugare

Oslo, 21. jul 2018. – Slavica Sabo Tripković (Valjevka, novinarka, humoristkinj…