Naslovna Politika UNS: U skladu sa Zakonom i Pravilnikom nije 46 konkursa

UNS: U skladu sa Zakonom i Pravilnikom nije 46 konkursa

2 min read
0
562
Udruženje novinara Srbije

Beograd, 03. avgust 2017. – Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je 3. avgusta da je u proteklih osam meseci 114 lokalnih samouprava raspisalo konkurse za sufinansiranje medijskih projekata, a njih 46 nije bilo u skladu sa Zakonom  i Pravilnikom.

Kako navodi UNS, ukupno je za 2017. godinu raspisano 120 konkursa, a šest opština i gradova raspisalo je konkurse po dva puta, dok konkurse za 2017. nisu raspisale 52 lokalne samouprave

Ministarstvo kulture i informisanja je u martu raspisalo sedam konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja, dok je Vojvođanski sekretarijat za kulturu i javno informisanje raspisao četiri konkursa u martu i dva u julu.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja koju čine UNS, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih edija i Lokal pres reagovala je u svih 46 slučajeva koji nisu bili usklađeni sa Zakonom i Pravilnikom, i zatražila od lokalnih samouprava da konkurse usklade s propisima.

To je, kako navodi UNS, uradilo 39 lokalnih samouprava, dok u sedam lokalnih samouprava, zbog odbijanja nadležnih da konkurse usklade sa Zakonom i Pravilnikom, Koalicija nije predložila kandidate za članove komisija za ocenjivanje projekata.

U tri opštine – Požarevacu, Novom Kneževcu i Apatinu, konkursi su poništeni, jer nisu bili u skladu sa Zakonom i Pravilinikom.

U Apatinu i Požarevcu naknadno je raspisan drugi konkurs, usklađen sa propisima, pa je Koalicija u tim opštinama predložila kandidate za članove komisija.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Ladan oblog: Intervju za posao kao nagradna igra za fejsbuk drugare

Oslo, 21. jul 2018. – Slavica Sabo Tripković (Valjevka, novinarka, humoristkinj…