Naslovna Politika 24 godine traje opstrukcija istrage o ubistvu novinarke Dade Vujasinović

24 godine traje opstrukcija istrage o ubistvu novinarke Dade Vujasinović

3 min read
0
485
Dada Vujasinović

 Beograd, 9. april 2018. –  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podsetilo je da ni posle 24 godine još nije rasvetljena smrt novinarke Radislave Dade Vujasinović i zatražio od nadležnih organa da utvrde i javno saopšte "ko je bezmalo dve i po decenije opstruirao istragu i držao javnost u zabludi da se novinarka ubila".

"Ubica novinarke ni posle 24 godine nije priveden pravdi uprkos više puta obnavljanim istragama i veštačenjima i nebrojenim obećanjima nadležnih državnih organa", naveo je NUNS.

Udruženje je saopštilo da nikada neće odustati od zahteva da taj "monstruozni zločin bude do kraja rasvetljen i da izvršioci i njihovi nalogodavci budu procesuirani".

"NUNS zahteva i da nadležni državni organi utvrde i javno saopšte ko je bezmalo dve i po decenije opstruirao istragu i držao javnost u zabludi da se novinarka ubila u šta Dadina porodica, njeni prijatelji i kolege nikad nisu poverovali", navodi se u saopštenju.

Radislava Dada Vujasinović pronađena je mrtva 9. aprila 1994. godine u svom stanu u Trećem bulevaru 118 u Novom Beogradu. U zapisniku koji je sačinjen posle obavljene obdukcije navedeno je da je umrla dan ranije, u 1.30 sati.

Kako je prenelo Udruženje novinara Srbije, u Višem javnom tužilaštvu im je rečeno da je predistražni postupak o smrti novinarke Radislave Dade Vujasinović i dalje je u toku.

Prema navodima UNS-a, status tog predmeta i dalje je otvoren i aktivan i nije doneta odluka u bilo kom pravcu, ali se aktivno radi na utvrđivanju svih relevantnih činjenica i okolnosti događaja.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Kisić: Nema političke volje za suđenje ratnim zločincima

Beograd, 23.oktobar 2018. – Izabela Kisić iz Helsinškog odbora ocenila je u D…