Naslovna Civilno društvo ACT projekat raspisao konkurs za dodelu grantova za jačanje lokalnih zajednica

ACT projekat raspisao konkurs za dodelu grantova za jačanje lokalnih zajednica

2 minuta za čitanje
0
175
Konkurs ACT program

Beograd, 19. jun 2022. – U okviru projekta Vlade Švajcarske “Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, otvoren je poziv za dodelu grantova za jačanje lokalnih zajednica.

Cilj poziva je podrška lokalnim zagovaračkim inicijativama i akcijama udruženja građana i neformalnih grupa uz uključivanje građana.

Javno zagovaranje u okviru ovog Poziva se definiše kao organizovano delovanje udruženja građana i neformalnih grupa usmereno ka postizanju pozitivnih društvenih i političkih promena, kroz ostvarivanje uticaja na donosioce odluka i javnost.

Krajnji cilj svake inicijative javnog zagovaranja jeste konkretna i jasno definisana promena javne politike ili postojeće prakse javnih institucija odnosno donosilaca odluka. Ovu promenu bi trebalo shvatiti u najširem smislu; tako da ona može obuhvatiti usvajanje nove, ali i promenu, unapređenje ili adekvatniju implementaciju postojeće javne politike, na lokalnom nivou.

Predlozi lokalnih akcija organizacija i neformalnih grupa građana koje se prijavljuju treba da se odnose na rešavanje identifikovanih problema u lokalnoj zajednici uz naglasak na direktnu saradnju, odnosno uključivanje i učešće što većeg broja građana date lokalne zajednice.

Dobitnicima granta ACT projekat će pružiti dodatnu podršku kroz program izgradnje i razvoja kapaciteta u kojem je obavezno učešće podržanih udruženja građana i neformalnih grupa.

Konkursna dokumentacija je dostupna na sajtu ACT projekta

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Konkurs za Regionalnu novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”

Banjaluka, 23. septembar 2022. – Otvorene su prijave za Regionalnu novinarsku nagrad…