Naslovna IT AdminHack: Digitalni alat za smanjenje administrativnih prepreka

AdminHack: Digitalni alat za smanjenje administrativnih prepreka

3 minuta za čitanje
0
1,306
novinar

Beograd, 21. februar 2017. (Strahinja Krstić/startit.rs) – AdminHack je digitalni alat koji omogućava korisnicima da pošalju svoje predloge za smanjivanje administrativnih prepreka za domaću tehnološku industriju, a kreiran od strane države, tačnije Sekretarijata za javne politike.

Svedoci smo mnogih izazova koji muče preduzetnike — od nejasnoća prilikom oporezivanja paušalaca, preko traženja raznih dodatnih papira do neusklađenosti mnogih Zakona i podzakonskih akata. Ovo je verovatno i razlog zašto je, okviru plana smanjenja administrativnih propisa za preduzetnike, pokrenut projekat AdminHack, koji je u prvoj fazi okrenut isključivo IT preduzetnicima.

AdminHack je portal putem kog će domaći IT preduzetnici lakše predlagati i učestvovati u izmenama administrativnih procedura u poslovanju.

Zamišljen je kao pilot projekat koji će pomoći Republičkom sekretarijatu za javne politike da razume prepreke sa kojima se susreće tehnološka zajednica u Srbiji.

AdminHack je digitalni alat koji omogućava korisnicima da pošalju svoje predloge za smanjivanje administrativnih prepreka za domaću tehnološku industriju. Predlozi se mogu dalje diskutovati i podržati, a biće prosleđeni nadležnim organima državne uprave.

U pilot fazi predlozi se moraju odnositi samo na smanjenje administrativnih prepreka i unapređenje poslovnog okruženje za razvoj tehnološke privrede.

Razmatraće se samo predlozi koji već nisu bili predmet razmatranja. A svi razmotreni i prihvaćeni predlozi će biti uvršćeni u akcioni plan Savet Vlade formiran za unapređenje sektora informacionih tehnologija.

Projekat je podržan od strane Republičkog sekratrijata za javne politike u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj i Democratic Society i Zinzan Digital iz Velike Britanije, a napravljen na mreži Your Priorities.

Svi uneti podaci koje unesete čuvani od strane YourPriorities i neće biti dostupni državnim organima i organizacijama. Vlada će sa vama komunicirati samo kroz ovu platformu, ali bez pristupa ostalim podacima.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  IT
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

“Future is NOW” ove godine online iz Beograda, Zagreba i Sarajeva

Beograd, 10. novembar 2020. – U Beogradu, Zagrebu i Sarajevu će se 19. i 20. novembra održ…