Naslovna Društvo AKS: Rešavanje ubistva advokata Ognjenovića je svojevrsni test za nadležne organe i državu

AKS: Rešavanje ubistva advokata Ognjenovića je svojevrsni test za nadležne organe i državu

2 minuta za čitanje
0
139
Dragoslav Ognjanović

Beograd, 28. jul 2020. – Od ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića danas se navršava dve godine, a nalogodavci i učinioci toga zločina nisu otkriveni, podsetila je Advokatska komora Srbije (AKS).

Rešavanje tog slučaja predstavlja svojevrsni test za nadležne organe i državu, ocenjuje komora u saopštenju.

AKS izražava nezadovoljstvo i zabrinutost usled činjenice da u protekle dve godine policija i tužilaštvo nisu uspeli da pribave dokaze na osnovu kojih bi mogli da procesuiraju nalogodavce i učinioce ovog ubistva. Ovakvo stanje stvari nije dobra poruka advokaturi i našim građanima, jer rešavanje ovog slučaja predstavlja svojevrsni test za nadležne organe i državu u celini“, saopšteno je iz komore.

 Advokati su poručili da bi uspeh u borbi države sa organizovanom kriminalom bio najbolja poruka građanima da sistem funkcioniše i dodali da će istrajati u svojim naporima da se odgovorni za ovaj zločin pronađu i kazne jer je “ubistvo Ognjanovića postalo paradigma napada na advokate i na najdrastičniji način pokazalo u kakvim okolnostima advokati u Srbiji obavljaju svoju profesionalnu delatnost“.

U saopštenju je navedeno da je advokatura pokazala veliko strpljenje očekujući rezultate u istrazi koju sprovodi Tužilaštvo za organizovani kriminal, ali ubrzo će se postaviti pitanje stvarne volje, sposobnosti i spremnosti nadležnih organa da razreši ovaj slučaj.

Ukoliko dođe do takvog zaključka, advokatura će postaviti pitanje odgovornosti nadležnih“, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Matković: U Srbiji i dalje postoji apsolutno siromaštvo, socijalne razlike rastu

Beograd, 25. novembar 2020. – Programska direktorka Centra za socijalnu politiku prof. dr …