Naslovna IT Bezbednost na internetu Američki senat dopušta internet provajderima da dele lične podatke bez dozvole korisnika

Američki senat dopušta internet provajderima da dele lične podatke bez dozvole korisnika

1 minuta za čitanje
0
898
Bezbednost na internetu

Vašington, 24. mart 2017. (media.ba) – Američki senat izglasao je povlačenje pravila o privatnosti na internetu, koje je prošlog oktobra donela Federalna komisija za komunikacije.

Odlukom američkog senata, internet provajderi moći će deliti korisničke podatke, uključujući istoriju pretraživanja, zdravstvene, komunikacijske i geografske podatke, a da pre toga ne zatraže odobrenje korisnika.

Odluka bi gotovo sigurno dovela do situacije u kojoj bi internet provajderi mogli prodavati korisničke podatke kompanijama za oglašavanje bez dopuštenja korisnika, piše Independent.

Pravila koja su štitila potrošačka prava, donete su dok su demokrate bile na čelu Federalne komisije za komunikacije, i trebala su se početi primenjivati ranije u ovom mesecu. Da bi nova odluka stupila na snagu potebna je potvrda i iz američkog zastupničkog doma, iako predsednik Donald Tramp ima moć da uloži veto na bilo kakvu odluku koja bude doneta.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Bezbednost na internetu
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Gugl imenovao svog predstavnika u Srbiji

Beograd, 23. maj 2020. – Na inicijativu SHARE fondacije, Poverenik za informacije od…