Naslovna Civilno društvo ANEM: Nema izgovora i opravdanja za diskriminaciju pojedinih medija

ANEM: Nema izgovora i opravdanja za diskriminaciju pojedinih medija

1 minuta za čitanje
0
18
ANEM

Beograd, 04. januar 2021. – Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) najoštrije je osudila zabranu ekipi televizije N1 da izveštava sa obeležavanja 79. godišnjice Racije u Bačkoj, čemu su prisustvovali predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, i pozvala te vojvođanske institucije da se ograde od diskriminacije medija.

Ne sporeći pravo crkava i verskih zajednica na autonomiju, ANEM je u saopštenju ukazao da to ne može biti izgovor, niti opravdanje za diskriminaciju pojedinih medija, niti sme stajati na putu ostvarivanju prava na slobodu izražavanja, te u krajnjoj liniji i prava svakog da istinito, potpuno i blagovremeno bude informisan o pitanjima od javnog značaja.

ANEM je posebno pozvao Skupštinu Vojvodine i Pokrajinsku vladu, čiji su čelnici prisustvovali skupu na kome je ekipa televizije N1 diskriminisana, da se ograde od tog postupka i da obezbede da se na skupovima kojima prisustvuju mediji više nikada ne diskriminišu, stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik Upravnog odbora ANEM Veran Matić.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NUNS pozvao sve političke aktere da ne ometaju novinare dok rade

Beograd, 16. februar 2021. – Nezavisno udruženje novinara Srbija (NUNS) pozvalo je d…