Naslovna Politika Antonijević: Na četvrtom okruglom stolu vlasti i opozicije teme će ponovo biti mediji i finansiranje izborne kampanje

Antonijević: Na četvrtom okruglom stolu vlasti i opozicije teme će ponovo biti mediji i finansiranje izborne kampanje

2 minuta za čitanje
0
147
Milan Antonijević

Beograd, 4. septembar 2019. – Na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu danas će biti održan četvrti po redu okrugli sto vlasti i opozicije.

Jedan od organizatora, Milan Antonijević (direktor Fondacije za Otvoreno društvo), rekao je agenciji Beta da će teme, zbog značaja, ponovo biti mediji i finansiranje izborne kampanje.

Antonijević je rekao da je poziv upućen svima koji su i do sada učestvovali u tim okruglim stolovima – parlamentarnim strankama i vlasti i opozicije, manjinskim strankama i drugim strankama i pokretima aktivnim učesnicima u političkom životu.

Nadam se da odluka o bojkotu nekih stranaka neće biti odluka o bojkotu razgovora na temu popravljanja izbornih uslova“, rekao je Antonijević.

On je kazao da su dobili pisane predloge nevladinih organizacija i opozicionih stranaka, te će „videti na koji način će vladajuće stranke na to reagovati“.

Iako smo planirali da svaki okrugli sto ide na sledeću temu, zbog značaja se vraćamo na temu medija i finansiranja izborne kampanje. Da vidimo koliko je pomaka učinjeno i spremno da se učini i da imamo konkretne pomake i zato želimo da se vratimo na te dve teme, a 9. septembra kada je planiran sledeći okrugli sto razgovaraće se o biračkim spiskovima“, rekao je Antonijević.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Savet Evrope: Romima u pandemiji prete i zaraza i diskriminacija

Strazbur, 08. april 2020. – Savet Evrope pozvao je vlade da unaprede uslove života velikog…