Naslovna Politika Antonijević: Na neki način je ocenjeno da se zakoni ne sprovode i da se pospešuje potpuno drugačiji rad ministarstava

Antonijević: Na neki način je ocenjeno da se zakoni ne sprovode i da se pospešuje potpuno drugačiji rad ministarstava

2 minuta za čitanje
0
154
Milan Antonijević

Beograd, 19. septembar 2019. – Direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je da su učesnici dijaloga na FPN dobili dokument vladajućih Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije u kojima su oni taksativno naveli izmene zakona i obaveze koje Vlada preuzima kako bi se poboljšali izborni uslovi.

Postoje dva roka koja su data, šta može biti urađeno za 30 i 60 dana, što govori o oziljnosti situacije“, rekao je Antonijević.

Antonijević je posle šestog sastanka na Fakultetu političkih nauka u Beogradu o izbornim uslovima novinarima rekao da će dokument biti dostavljen svima, bez obzira da li su učestvovali u okruglim stolovima ili su se u međuvremenu „isključili“.

Ono što karakteriše ovaj dokument je to što se Vlada obavezuje i podseća ministarstva na obavezu sprovođenja zakona koji postoje, što na neki način govori da je ocenjeno da se zakoni ne sprovode i da se pospešuje potpuno drugačiji rad ministarstva“, rekao je Antonijević.

Rekao je da dokument predstavlja korak napred i pokazuje mogućnost da se zakoni izmene.

Bilo je jasnih i konkretnih obećanja i namera oko izmene zakona i oko funkcionerske kampanje“, naveo je Antonijević.

Najavio je da će dokument biti izrađen do nedelje.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Kontinuirano urušavanje radnih prava od strane vlasti za posledicu ima nedovoljno sindikalno organizovanje

Beograd, 24. februar 2020. – U Srbiji opada broj članova sindikata, a krivicu za to snose …