Naslovna Politika Antonijević: Pregovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima nisu propali, još postoji prostor za dogovor

Antonijević: Pregovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima nisu propali, još postoji prostor za dogovor

3 minuta za čitanje
0
143
Milan Antonijević

Beograd, 14. septembar 2019. – Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Srbija Milan Antonijević izjavio je da pregovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima nisu propali i da još postoji prostor za dogovor.

Antonijević je za portal Evropski Zapadni Balkan rekao da se deo opozicije koji je napustio pregovore uvek može vratiti dijalogu, ali i da očekuje pozitivne poteze vladajućih stranaka u parlamentu.

Mi u potpunosti razumemo zašto su neke stranke odlučile da u ovom trenutku na ovakav način ne učestvuju, mnogo toga se učinilo da pregovori budu otežani i da ovaj dijalog, i kasnije sve što bi trebalo da usledi, deluje kao nemoguća misija“, istakao je Antonijević.

On je dodao da kada se uporedi kako izgleda razgovor u prostorijama na Fakultetu političkih nauka (FPN) i ono što kasnije bude izrečeno u medijima, deluje kao da se ne želi pomak.

Mislim da u tom smislu najveću pažnju treba usmeriti na vladajuću stranku, na neprimereno izveštavanje privatnih medija koji vode kampanju protiv opozicije, kao i na pritiske koji se dešavaju na terenu i što mi pokušavamo da ovakvim dijalogom izmenimo“, rekao je Antonijević.

On je saglasan da nedavni izbori u Medveđi nisu pokazali suštinski spremnost vlasti da učini bilo šta da se izborni uslovi promene, ali smatra da se takav nivo pritiska ne može napraviti u čitavoj Srbiji.

Ja ne očekujem čuda, ne možete na osnovu pet sastanaka na FPN-u izmeniti celokupnu situaciju i skloniti sve probleme koji su se gomilali u prethodne tri decenije. Šest meseci jeste kratak period, ali žao mi je što niko ovu akciju nije započeo nakon prethodnih parlamentarnih izbora, dakle pre četiri godine. Mislim da bi situacija bila znatno drugačija“, zaključio je Antonijević.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Kontinuirano urušavanje radnih prava od strane vlasti za posledicu ima nedovoljno sindikalno organizovanje

Beograd, 24. februar 2020. – U Srbiji opada broj članova sindikata, a krivicu za to snose …