Naslovna IT Aplikacija “Pružni prelazi” dostupna za korišćenje u Srbiji

Aplikacija “Pružni prelazi” dostupna za korišćenje u Srbiji

3 minuta za čitanje
0
570
pruga

Beograd, 29. avgust 2020. – Akcionarsko društvo “Infrastruktura železnice Srbije” objavilo je da je napravilo aplikaciju “Pružni prelazi“.

Ova aplikacija korisnicima pruža potpune informacije o svim pružnim prelazima u Srbiji i na taj način putovanje čini bezbednijim.

Aplikacija “Pružni prelazi” doprinosi povećanju bezbednosti, jer korisnike na vreme informiše da se približavaju pružnom prelazu i na taj način upozorava da se u saobraćaju ponašaju odgovorno i pažljivo, navedeno je u saopštenju.

Pripremljena je za Android mobilne uređaje i može se besplatno i jednostavno preuzeti sa Gugl pleja.

Aplikacija “Pružni prelazi” na standardnoj Google karti prikazuje lokacije svih pružnih prelaza, koji su označeni znakom Andrejin krst.

Za rad aplikacije neophodna veza sa internetom i da GPS uređaj na telefonu bude uključen, odnosno da može da se locira položaj korisnika aplikacije.

Dodir na bilo koji pružni prelaz daje detaljne podatke o samom pružnom prelazu: način osiguranja, broj koloseka koji se prelaze, širina pružnog prelaza u metrima, ugao prelaska na pružni prelaz, vrsta kolovoza i kategorija puta.

Кada se korisnik aplikacije nađe u zoni putnog prelaza, aplikacija daje zvučna i vizuelna upozorenja.

Na 500, 300 i 100 metara udaljenosti od pružnog prelaza, aplikacija glasovno obaveštava korisnike da se nalaze na odgovarajućoj udaljenosti od pružnog prelaza.

Aplikacija “Pružni prelazi” omogućava korisnicima i da “Infrastrukturi železnice Srbije” pošalju fotografiju ili video snimak događaja sa pružnih prelaza i ostave svoj komentar, a cilj je da se na takve komentare što pre reaguje i otklone eventualne primedbe.

Rukovodstvo i stručne službe “Infrastrukture železnice Srbije” svakodnevno će pratiti i analizirati sve dobijene informacije, a biće to način i da se ostvari dvosmerna komunikacija sa građanima.

Aplikacija će u narednom periodu stalno biti unapređivana, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  IT
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

“Future is NOW” ove godine online iz Beograda, Zagreba i Sarajeva

Beograd, 10. novembar 2020. – U Beogradu, Zagrebu i Sarajevu će se 19. i 20. novembra održ…