Naslovna Civilno društvo ApsArt organizuje izložbu video radova “Art paket”

ApsArt organizuje izložbu video radova “Art paket”

2 minuta za čitanje
0
141
ApsArt

Beograd, 19. jun 2019. – Projekat ART PAKET, koji sprovodi ApsArt Centar za pozorišna israživanja, organizuje izložbu video radova.

Izložba se održava u beogradskoj Ostavinskoj galeriji 20. i 21. juna.

Video radovi su nastali kao proizvod susreta osuđenika iz Okružnog zatvora sa umetničkim delima iz kolekcije Narodnog muzeja, koja su im najpre projektovana u samom zatvoru a zatim su imali prilike da ih vide i uživo tokom nedavne posete muzeju.

Art paket je omogućio osuđenicima ne samo da uživaju u umetničkim delima već i da sami stvaraju.

Kroz proces kreativnog rada sa osuđenicima u susretu sa umetničkim delima nastale su njihove refleksije, sećanja, priče. Ti zapisi su postali inspiracija za audio – vizuelnu umetničku postavku koju će javnost imati prilike da vidi u Ostavinskoj galeriji tokom dvodnevne izložbe. Video instalacija sadrži sedam video radova.

Ovaj projekat je nastavak eksperimenta koji ApsArt sprovodi u saradnji sa Next Game i dramaturgom Bogdanom Španjevićem kojim se omogućavaju snažni lični doživljaji posetilaca u kontaktu sa umetničkim delima iz muzejskih postavki, kroz posebnu vrstu audio vođenih fantazija. Ovi eksperimenti su započeti prošle godine u Munkovom muzeju u Oslu.

Projekat ART PAKET realizuje se uz podršku Fondacije Jelena Šantić i u partnerstvu sa Narodnim muzejem i Upravom za izvršenje krivičnih sankcija.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NUNS poziva nadležne organe da pokrenu krivični postupak protiv Miše Vacića

Beograd, 12. novembar 2019. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je …