Naslovna Kultura Aranđelović: Umetnici žongliraju u borbi za svoje mesto i izgrađenu likovnu estetiku

Aranđelović: Umetnici žongliraju u borbi za svoje mesto i izgrađenu likovnu estetiku

2 minuta za čitanje
0
176
Jelena Aranđelović

Beograd, 25. avgust 2019. – Slike Jelene Aranđelović su autentične i svaka daje snažnu poruku, jer su tako i urađene, sa posebnom strašću, inspiracijom i predanošću.

Izložba slika zanimljivog naziva “Tragovi zločina i dokazi sreće 2.0”, umetnice Jelene Aranđelović postavljena je u Prodajnoj galeriji Beograd do 2. septembra.

Poznata beogradska slikarka govori o insipraciji, motivima ove izložbe, kako umetnost menja svet, ali i o specifičnom nazivu aktuelne postavke.

Naslov je preuzet sa postavke izložbe realizovane 2017. godine u galeriji SULUJ. Završava se numerički 2.0 jer radovi koji su predstavljeni  unapređena verzija predhodne postavke. Izložba “Tragovi zločina i dokazi sreće 2.0” obuhvata slike iz dva ciklusa. Prvi je retrospektiva radova iz serijala “Tragovi zločina i dokazi sreće” iz perioda od 2015. do 2019, koji se bavi fenomenom sećanja, kako iz lične arhive, tako i iz odbačenih dokumenata nepoznatih ljudi. Drugi ciklus radova “Ulične rekonstrukcije” započet je 2017. godine i još je u procesu rad na njemu, a proučava aktuelna građenja i urušavanja urbanog pejzaža. U galerijskom prostoru predstavljeno je osam radova, slika – ulja na platnu, identičnih dimenzija“.

Intervju Miljana Paunovića sa Jelenom Aranđelović, u celosti, možete pročitati na portalu Regionalnog informativnog centra.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Roman Vide Ognjenović “Kuća mrtvih mirisa” objavljen na ruskom jeziku

Beograd, 22. maja 2020. – Roman Vide Ognjenović Kuća mrtvih mirisa objavljen je nedavno na…