Naslovna Civilno društvo ASTRA pokreće kampanju prikupljanja sredstava za urgentne potrebe žrtava trgovine ljudima

ASTRA pokreće kampanju prikupljanja sredstava za urgentne potrebe žrtava trgovine ljudima

2 minuta za čitanje
0
167
NVO Astra

Beograd, 08. oktobar 2019. – ASTRA  pokreće kampanju prikupljanja sredstava za urgentne potrebe žrtava trgovine ljudima.

Kampanja će biti pokrenuta na platformi Donacije.rs.

Kako su najavili iz ove organizacije, neophodno je sakupiti 350.000 dinara. Sakupljeni novac biće namenjen namirenju onih potreba koje su žrtve i njihova deca izdvojile/a kao najhitnije.

To su paketi sredstava za higijenu dece i odraslih, obuća i odeća za decu i odrasle, hrana, ogrev, hitna mediciniska pomoć, troškovi regulisanja ličnih dokumenata, nastavak školovanja, kursevi i obuke za olakšavanje zaposlenja, sredstva za rad, kućni aparati, troškovi prevoza i užina za školarce…

Astra tim poziva humane, aktivne i društveno-odgovorne pojedince i pojedinke da zajedničkim snagama ,žrtvama trgovine ljudima i njihovim porodicama, makar u nekom segmentu olakšaju svakodnevicu i vrate im veru u ljude i njihove kapacitete za dobročinstvo.

Astra podseća da je, tokom svog dvadesetogodišnjeg rada, primila oko 38.000 poziva na SOS telefon i na osnovu njih identifikovala, i različitim vidovima podrške, pomogla preko 500 žrtava trgovine ljudima.

Nakon spasavanja iz lanaca trgovine ljudima i primanja prve pomoći, žrtve trgovine ljudima ulaze u proces resocijalizacije koji je po pravilu dug, mukotrpan i prepun izazova − izložene su stigmi okoline i najbližeg okruženja, često odbačene od najbliže porodice, bez zaposlenja, i pritom se bore sa traumom i posledicama neljudskog tretmana kome su bile podvrgnute.

Nedostaju im podrška i osnovna sredstva za život. Posledično, sve to nedostaje i njihovoj deci, te i ona stradaju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

UNS se povlači iz komisija na konkursima Ministarstva kulture zbog privilegovanja nereprezentativnih udruženja

Beograd, 15. februar 2020. – Izvršni odbor Udruženja novinara Srbije (UNS) odlučio j…