Naslovna Politika Bakić: Pitanje dana je kada će se Samoodbrana i formalno registrovati

Bakić: Pitanje dana je kada će se Samoodbrana i formalno registrovati

3 minuta za čitanje
0
290
Jovo Bakić

Beograd, 3. septembar 2019. – Sociolog Jovo Bakić izjavio je za N1 da je neformalna grupa Samoodbrana za bojkot izbora, jer se „nema rašta izlaziti“ na izbore pod ovakvim uslovima.

Možda sam ja tu najmekši, jer smatram da je bojkot pitanje političke taktike, a ne načelno političko pitanje. Međutim, kao i ostali, podržavam taj stav. Drugi članovi s pravom smatraju da pod ovakvim uslovima nema rašta izlaziti na izbore, rekao je Bakić.

Bakić smatra i da Aleksandra Vučića istinski ne zanima da li će neko da bojkotuje izbore. On je sebi zacrtao jedan doživotni mandat i sve će učiniti da to tako i bude, jer između ostalog zna da gubitak vlasti njegovom bliskom okruženju i njemu znači nemogućnost daljeg bavljenja politikom i u tom smislu njegov ulog je veliki, ocenio je on.

Bakić ukazuje i da je pitanje dana kada će se Samoodbrana i formalno registrovati. Tada će, ističe Bakić, uslediti i značajnije akcije koje će sami organizovati, a i priključivaće se akcijama raznih grupa, kao što je Združena akcija „Krov nad glavom“.

Bakić, međutim, dodaje da je Samoodbrana veoma daleko od učešća u političkoj utakmici i da su tu da bi podizali svest građana o prirodi režima.

Ova zemlja nije od dahija videla način obraćanja vlastodržaca prema sopstvenim građanima. Kada predsednik države kaže „sikter“, to je dahija koji je zauzeo mesto i kaže – dok sam živ, nema, poručio je Bakić.

Namerava, pretpostavljam, da vlada dok je živ, a za ostale – sikter, ponovio je Bakić.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Danas: Ne priliči Javnom servisu da koristi rečnik Pinka

Beograd, 12. novembar 2019. – Ne priliči Javnom servisu da u zvaničnom saopštenju ko…