Naslovna Politika Bakić: Vlast u Srbiji je povezana sa mafijom, sa mafijom se može pregovarati isključivo o njenoj predaji

Bakić: Vlast u Srbiji je povezana sa mafijom, sa mafijom se može pregovarati isključivo o njenoj predaji

2 minuta za čitanje
0
360
Jovo Bakić

Beograd, 24. jun 2019. – Sociolog Jovo Bakić optužio je vlast u Srbiji da je povezana sa mafijom i ocenio da se sa mafijom može pregovarati isključivo o njenoj predaji, te da u tom kontekstu treba posmatrati njegovu raniju izjavu o “dugim cevima“.

Bakić je posle intervjua NIN-u, pozvan na informativni razgovor u policiju zbog komentara o upadu opozicije u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS) u kojem je rekao: “Pazite, da su imali duge cevi pa i da upadnu“.

U intervjuu za televiziju N1, Bakić je rekao da je RTS zloupotrebio njegov intervju.

Ja to nisam rekao (…) U televizije se ne upada. Međutim, kada imate vrlo specifičan mafijaški režim, koji izborima neće otići, onda će on sebe dovesti u situaciju da se jednog dana tako nešto desi. Tu uopšte nije u pitanju RTS. RTS je provodnik, deo jednog mafijaškog režima. RTS je otet od građana, kao što je oteta republika. Sve što je javnog karaktera je oteto i građani imaju pravo da se bune“, kazao je Bakić.

On je naveo da je razgovor u policiji bio informativnog karaktera i da je uveren da istražnog postupka neće biti, jer nema na osnovu čega da se vodi. “Ja sam i policajcima rekao da bolje da istraže veze predsednika sa mafijom“, kazao je Bakić.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Skupština Srbije izabrala nove članove REM-a

Beograd, 14. februar 2020. – Skupština Srbije izabrala je Slobodana Cvejića i Višnju…