Naslovna Vesti Srbija Bandović: Ne treba gajiti iluzije, živimo u policijskoj državi

Bandović: Ne treba gajiti iluzije, živimo u policijskoj državi

3 minuta za čitanje
0
159
Igor Bandović

Beograd, 23. jun 2022. – Ne treba gajiti iluzije, mi već živimo u policijskoj državi, jer se prisluškuje ogroman broj građana, presretanja elektronske komunikacije su česta, a nadzor se usavršava.

To je za NIN izjavio direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Igor Bandović.

On je istakao da bi eventualno usvajanje zakona o policiji, koji je prošle godine povučen posle reakcija javnosti, pre svega civilnog društva, samo ozvaničio nešto što se u velikoj meri već praktikuje.

Verujem da će snaga pritiska diktirati opredeljenje Aleksandra Vučića, da li će krenuti Erdoganovim putem – ili putem odbrane režima, kako je bio sa Grueveskim, ili pak putem obračuna ka spolja, kao što je slučaj sa Orbanom, naveo je Bandović.

Upitan o intervjuu nekadašnje državne sekretarke u MUP Dijane Hrkalović, Bandović je rekao da to vidi kao nastavak spletki na dvoru čiji su pojedini vladari sa organizovanim kriminalnim grupama „srasli kao nokat i meso“.

Svi ti moćnici se jednoglasno kralju zaklinju na vernost, a međusobno vode brutalne bitke i borbe za preživljavanje i pozicije, ocenio je on.

Ne vidim da su afere koje se vezuju za Nebojšu Stefanovića uticale na njegov rad. Kao ministar odbrane ima vrlo važne, delikatne zadatke koje sigurno ne radi na sopstvenu inicijativu“, smatra Bandović koji ukazuje da pojedince u Srbiji lično prijateljstvo sa Aleksandrom Vučićem kvalifikuje da rukovode ministarstvima sile i službama bezbednosti.

Na pitanje da li se Vučić prevario, dajući Stefanoviću tolika ovlašćenja, Bandović je rekao da bi Srpska napredna stranka teško preživela njihov sukob u slučaju da se Vučić prevario.

Na delu je očigledno sistem ucenjivanja, nagovaranja i deljenja tantijema koji se eventualni unutrašnji protivnici i nezadovoljni nekako umire, iako nezadovoljstvo tinja na lokalnom, pokrajinskom i centralnom nivou, rekao je Bandović.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Marinović: Korišćenje ličnih podataka nakon dostave je zloupotreba

Beograd, 15. avgust 2022. – Onog trenutka kada dostavljač dostavi hranu svrha korišć…