Naslovna IT BBC najavljuje “otvorenost” u budućem poslovanju
IT

BBC najavljuje “otvorenost” u budućem poslovanju

3 minuta za čitanje
0
786
BBC

Tony Hall, generalni direktor BBC, izložio je javnosti plan za buduće delovanje ove medijske kuće. Plan se odnosi na narednih deset godina, a uključuje mnoge reforme i nove pristupe poslovanju.

Korporacija će tako u narednom periodu "postati otvorena za eru interneta", te će ostvariti saradnju sa rivalskim medijima, ali i bliži odnos sa korisnicima. Cilj BBC je iskoristiti mogućnosti koje internet nudi kako bi javnost ''informisali, edukovali i zabavljali na nove načine“.

''Narednih deset godina, razvijaćemo se u dva pravca – bićemo na usluzi onima koji su prihvatili internet i mobilne medije kao način komunikacije, dok ćemo u isto vreme zadovoljiti potrebe i onih koji žele nastaviti sa tradicionalnim gledanjem i slušanjem televizijskih kanala“, izjavio je Hall. Planirana je i reogranizacija rada prema kojoj će BBC u budućnosti razmenjivati svoje resurse i zaposlene sa lokalnim medijskim kućama.

Pored toga, u budućnosti se želi ostvariti još veće širenje na svetskom tržištu, a jedna od planiranih zemalja za ovaj poduhvat je i Južna Koreja. Hall se osvrnuo i na tešku finansijsku situaciju u kojoj se BBC trenutno nalazi i napomenuo da će u budućnosti biti potrebna još opreznija raspodela finansijskih sredstava, dok se predviđa i gašenje nekih servisa.

Iznošenje plana dolazi u trenutku kada se sve više govori o (ne)održivoj budućnosti javnih servisa, ne samo u Velikoj Britaniji nego i širom sveta. Novi modeli poslovanja, približavanje sadržaja mlađoj populaciji, kao i intenzivnija upotreba novih medija, pokušaji su kojima javne televizijske kuće nastoje održati svoj položaj na tržištu i ostati konkurentni komercijalnim medijima.

Kompletan govor generalnog direktora BBC-ja možete pročitati ovde.

Izvor: Medija centar Sarajevo

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  IT
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Gugl imenovao svog predstavnika u Srbiji

Beograd, 23. maj 2020. – Na inicijativu SHARE fondacije, Poverenik za informacije od…