Naslovna Politika BBC širi prisustvo u Srbiji

BBC širi prisustvo u Srbiji

3 min read
0
273
BBC

Beograd, 11. septembar 2018. – Digitalni servis BBC njuz na srpskom širi prisustvo u Srbiji i od danas ga možete pratiti na još dva važna informativna portala: 021 i Južne Vesti.

Prilozi sa bbc.com/serbian nalaze se među glavnim dnevnim pričama na oba portala, a ostali tekstovi su dostupni preko boksova sa oznakom BBC-ja i linkovima prema BBC sajtu.

Informativni portal 021 je uglavnom usmeren ka publici u severnoj srpskoj pokrajini Vojvodini, dok je servis portala Južne Vesti okrenut jugu zemlje.

Nezavisan i objektivan sadržaj oba portala prati uređivačku politiku koja je u skladu sa uređivačkim standardima BBC-ja.

Urednica BBC njuz na srpskom, Aleksandra Nikšić, kaže: "Sporazumi o partnerstvu koje smo uspostavili od pokretanja servisa u martu ove godine su nam od velike koristi. Nova saradnja sa portalima 021 i Južne Vesti će nam pomoći da posvetimo pažnju temama i na lokalnom nivou, tako da možemo da predstavimo naš brend i sadržaj lokalnim zajednicama širom Srbije."

BBC njuz na srpskom nudi ekskluzivni sadržaj koji predstavlja svetske teme u perspektivama važnim za region – a u regionalne teme unosi globalnu perspektivu. Pored internet sajta bbc.com/serbian, BBC njuz na srpskom se može pratiti preko Tvitera i Fejsbuka.

Saradnja sa 021 i Južnim Vestima je nastavak politike sindikalizacije sadržaja koja je već uspostavljena sa portalima B92, Danas i Naslovi u Srbiji; Kameleon u Bosni i Hercegovini i Vijestima u Crnoj Gori.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za BBC njuz na srpskom, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

EU ima priliku da smanji zagađenje vazduha iz termoelektrana na Zapadnom Balkanu

Prag, 20. februar 2019. – Zastarelih 16 termoelektrana na ugalj u zemljama Zapa…