Naslovna Civilno društvo BCBP objavio analize o promenama na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu tokom vanrednog stanja u Srbiji

BCBP objavio analize o promenama na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu tokom vanrednog stanja u Srbiji

1 minuta za čitanje
0
207
Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP)

Beograd, 15. maj 2020. – Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) je objavio dve analize kao rezultat praćenja promena na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu tokom 52 dana vanrednog stanja u Srbiji.

Odluka o vanrednom stanju na teritoriji Srbije stupila je na snagu 16. marta 2020. godine.

Maske su pale i interesi srpske spoljne politike su ogoljeni tokom pandemije COVID-19. Ti interesi ne počivaju na vrednostima opšteg dobra, već na mehanizmu za očuvanje postojećeg unutrašnjeg poretka.

To je jedan od zaključaka u spoljnopolitičkoj analizi Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP) koja daje prikaz najvažnijih globalnih trendova i srpskog spoljnopolitičkog odgovora na njih tokom dvomesečnog vanrednog stanja. Kompletna analiza je dostupna na sajtu BCBP-a.

Srbija je tokom 52 dana vanrednog stanja pala na testu demokratije zbog niza propusta i nepravilnosti u postupanju i kontroli sektora bezbednosti, zaključak je druge analize “Sektor bezbednosti u vanrednom stanju: testiranje demokratije” Beogradskog centra za bezbednosnu politiku. Kompletna analiza je dostupna na sajtu BCBP-a.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Konkurs za novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”

Banjaluka, 18. septembar 2020. – Otvorene su prijave na konkurs za novinarsku nagrad…