Naslovna Civilno društvo BCBP: “Zbog pretnji obustavljamo komunikaciju sa Skupštinom Srbije”

BCBP: “Zbog pretnji obustavljamo komunikaciju sa Skupštinom Srbije”

2 minuta za čitanje
0
96
Narodna skupština Republike Srbije

Beograd, 18. mart 2021. – Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) saopštio je da obustavlja svaki vid komunikacije i saradnje sa Skupštinom zbog brutalnih pretnji i poziva na linč predstavnika nevladinih organizacija i novinara koje su uputili pojedini narodni poslanici Srpske napredne stranke (SNS), a za šta nisu ni na koji način sankcionisani.

“Nakon što je rekao da politički protivnici treba da budu prebijeni u džaku, čime je pozvao na fizičko kažnjavanje neistomišljenika, poslanik SNS Aleksandar Martinović je otišao korak dalje i nacrtao metu na čelo ljudima koje je naveo imenom i prezimenom”, saopštio je BCBP.

S obzirom da je taj kao i prethodni istup prošao bez sankcija od strane predsednika Skupštine, BCBP smatra da je time poslata jasna poruka da Skupština “stoji iza ovakvog nedopustivog ponašanja poslanika Martinovića”.

Skupština je time, naglasio je BCBP, “degradirana na nivo organa vladajuće stranke čiji je cilj da ućutka” pojedince i organizacije koji se više decenija bore za slobodnu i demokratsku Srbiju.

“Ne pristajemo na komunikaciju i saradnju sa institucijom koja više ne vrši svoje osnovne funkcije, već sprovodi orkestriranu kampanju protiv građana u čije ime i postoji. Ne pristajemo da budemo po potrebi otirač za postizanje političkih poena, a kada je to potrebno prikazati Evropi – partner u EU integracijama”, saopštio je BCBP.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Matić: U Srbiji donirano više od 90 miliona evra za opšte dobro

Beograd, 30. 09. 2021. – Direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić ukazao je…