Naslovna Društvo BCPC: Trećina građana Srbije sumnja da korona virus postoji

BCPC: Trećina građana Srbije sumnja da korona virus postoji

2 minuta za čitanje
0
86
korona virus

Beograd, 12. decembar 2020. – Trećina građana Srbije sumnja da korona virus zaista postoji, pokazali su rezultati istraživanja koje je sproveo Beogradski centar za bezbednosnu politiku. 

Istovremeno, ogromna većina ispitanih strahuje od posledica pandemije na ekonomiju.

Istraživanje je, kako se navodi u saopštenju Centra, sprovedeno na reprezentativnom uzorku od 1. 095 ispitanika. Čak 34,3 odsto ili svaki treći ispitanik rekao je da ne veruje da korona postoji.

Od onih koji nemaju sumnje da postoji, skoro dve trećine – 64,6 odsto – ispitanih građana smatra da su se zdravstvene ustanove najbolje nosile sa posledicama pandemije, skoro polovina – 48,2 procenta – smatra da je predsednik Srbije najbolje rukovodio pandemijom, a skoro isti postotak ispitanih – 39 odnosno 39,9 odsto odsto –  veruje da je dobro radio tokom pandemije, odnosno da je loše radio.

Na pitanje šta je trebalo institucije da urade kako bi bolje reagovali na pandemiju, odgovori su šaroliki, pa tako 19,3 odsto smatra da je neophodno bolje informisanje, 14,3 procenata veruje u strožije kazne za nepoštovanja mera, 13,3 odsto smatra da je potrebna bolja organizacija, 15,6 procenata veruje da je sve dobro urađeno. . .

Ogromna većina građana strahuje da će pandemija loše uticati na ekonomiju – čak 82,5 odsto, a 33,7 odsto veruje da je pandemija uticala na kvalitet demokratije u Srbiji.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Ilić: Ugrožena odbrana i vodosnabdevanje Beograda

Beograd, 02. jun 2021. – Predstavnik grupe Savski nasip Oliver Ilić  izjavio je FoNe…